Nieuw: Jawa 42

Jawa heeft de 42 geïntroduceerd. De Jawa 42 staat naast het zustermodel Forty Two. De twee modellen zijn bijna identiek. Zelfs de naam is hetzelfde, alleen is de spelling wel anders.

Net als in de Forty Two wordt ook de 42 aangedreven door de vloeistofgekoelde 293cc-ééncilinder. Om de Jawa te laten voldoen aan de nieuwe en strenge Bharat Stage 6-emissienormen die India hanteert, is het blok opnieuw afgesteld. Als gevolg daarvan neemt het vermogen iets toe, zij het marginaal. Het blok levert nu 27,3 pk en 27 Nm.

Op de 42 zijn de velgen, het frame, de vorken, de radiator, het blok, het uitlaatsysteem en de veerpoten zwart gespoten. In plaats van spaakwielen zijn gegoten wielen gemonteerd. En de banden zijn nu tubeless. Op de zijpanelen staat het nummer van de 42.

De Jawa 42 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en rood. Nieuwe Jawa-modellen uit India zijn nog niet verkrijgbaar in Europa. Meer info, check jawamotorcycles.com. Er zijn wel plannen voor verkoop in Europa.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?