vrijdag 29 maart 2024

Nieuw: Jawa 42

Jawa heeft de 42 geïntroduceerd. De Jawa 42 staat naast het zustermodel Forty Two. De twee modellen zijn bijna identiek. Zelfs de naam is hetzelfde, alleen is de spelling wel anders.

Net als in de Forty Two wordt ook de 42 aangedreven door de vloeistofgekoelde 293cc-ééncilinder. Om de Jawa te laten voldoen aan de nieuwe en strenge Bharat Stage 6-emissienormen die India hanteert, is het blok opnieuw afgesteld. Als gevolg daarvan neemt het vermogen iets toe, zij het marginaal. Het blok levert nu 27,3 pk en 27 Nm.

Op de 42 zijn de velgen, het frame, de vorken, de radiator, het blok, het uitlaatsysteem en de veerpoten zwart gespoten. In plaats van spaakwielen zijn gegoten wielen gemonteerd. En de banden zijn nu tubeless. Op de zijpanelen staat het nummer van de 42.

De Jawa 42 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en rood. Nieuwe Jawa-modellen uit India zijn nog niet verkrijgbaar in Europa. Meer info, check jawamotorcycles.com. Er zijn wel plannen voor verkoop in Europa.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen