dinsdag 18 juni 2024

Nieuw op de Markt: de 2025 Honda CRF250R en CRF450R

Honda heeft de 2025-modellen van hun CRF250R en CRF450R motorcrossfietsen geïntroduceerd, met diverse verbeteringen die zowel amateur- als professionele rijders zullen aanspreken.

MY25 Honda CRF250R: Belangrijke Kenmerken

De 2025 CRF250R biedt een reeks aanpassingen gericht op betere prestaties en gebruiksvriendelijkheid. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

  • Verbeterd Motorvermogen: De herziene inlaat- en uitlaatpoorten en aangepaste PGM-FI instellingen zorgen voor meer kracht bij hogere toerentallen.
  • Nieuw Chassis: Het aluminium frame is aangepast voor betere stabiliteit en handling, vooral in ruwe omstandigheden.
  • Geavanceerde Ophanging: De nieuwe Showa 49mm voorvork en de achterste schokdemper zijn opnieuw ontworpen voor consistente demping en soepelere vering.
  • HSTC en EMSB: De Honda Selectable Torque Control en Engine Mode Select Button bieden drie rijmodi voor optimale controle onder verschillende omstandigheden.
  • Vernieuwde Remmen: Voorzien van een nieuwe Nissin-remklauw met twee zuigers voor verbeterde remkracht en controle.

Komt Yamaha eerdaags met een elektrische crossmotor?

MY25 Honda CRF450R: Overzicht en Innovaties

De 2025 CRF450R is ontwikkeld met input van HRC’s MXGP-fabrieksrijders en biedt verbeterde stabiliteit en controle, vooral op ruige circuits. Enkele hoogtepunten zijn:

  • 70% Nieuw Frame: Het aluminium twin-spar frame is herzien voor een betere balans tussen torsie- en zijdelingse stijfheid, wat resulteert in betere prestaties in bochten en stabiliteit op rechte stukken.
  • Showa Ophanging: De vernieuwde Showa-ophanging zorgt voor consistente dempingscontrole over de hele slag, wat resulteert in een soepelere rijervaring.
  • Verbeterde Remmen: Een nieuwe, door HRC ontworpen voorremklauw met verbeterde hitte-afgifte en minder remspeling.
  • Motorupgrades: De Unicam-motor heeft een rechtere luchtstroomweg en verlengde uitlaatpijp voor meer vermogen en koppel, vooral bij hoge toerentallen.
  • Geavanceerde Elektronica: Met drie niveaus van Honda Selectable Torque Control, Launch Control, en Engine Mode Select Button voor aanpassing van het motorkarakter.

Innovatie in de motorcrosswereld

Met de introductie van de 2025 CRF250R en CRF450R laat Honda opnieuw zien zich te richten op innovatie in de motorcrosswereld. De geavanceerde technologieën, verbeterde chassis- en motorontwerpen, en gebruiksvriendelijke functies maken deze modellen geschikt voor zowel recreatieve rijders als professionele racers. De nieuwe graphics en het strakke ontwerp dragen bij aan een moderne uitstraling op het circuit.

Of je nu kiest voor de wendbare CRF250R of de krachtige CRF450R, beide modellen bieden betrouwbare prestaties, trouw aan Honda’s reputatie in de motorcrosswereld.

2025 Honda CRF Family.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen