maandag 29 april 2024

Nieuwe Harley-Davidson CVO Road Glide, CVO Street Glide voor 2023

Harley-Davidson heeft twee nieuwe CVO-modellen aangekondigd. Ze worden onthuld in Boedapest en Milwaukee als onderdeel van de viering van de 120e verjaardag van Harley-Davidson. Sinds 1999 is Harley-Davidson Custom Vehicle Operations (CVO) synoniem voor exclusieve, in een beperkte oplage gebouwde motorfietsen die ongeëvenaard zijn in prestaties, stijl, uiterlijk, vakmanschap en aandacht voor detail. Mettertijd hebben de ontwerpers en ingenieurs van Harley-Davidson de motoren verfijnd en geoptimaliseerd om een unieke rijervaring te bieden en tegelijkertijd de lange geschiedenis en stijliconen van het merk te eren.

Harley-Davidson CVO Street Glide: dynamisch en modern.

De vernieuwde Batwing-kuip van de CVO Street Glide ziet er nu nog dynamischer uit. De ruit heeft een scherpere hoek, terwijl de koplamp en de biezen eronder, evenals de richtingaanwijzers, een nieuw design hebben gekregen. Ondanks het behoud van de klassieke T-vorm oogt het silhouet nu moderner. De kuip sluit naadloos aan op de lijnen van de tank, zijkappen en koffers. De nieuwe omegavormige Signature-koplamp en de aan de zijkant gemonteerde lichtlijsten, waarin de richtingaanwijzers zijn geïntegreerd, zorgen er voor dat je de CVO Street Glide goed kan herkennen.

Harley-Davidson CVO Road Glide: agressieve update van het Sharknose-design

De nieuwe kuip van de CVO Road Glide is een gedurfde evolutie van het vorige Sharknose-design en past harmonieus bij het silhouet dat wordt bepaald door de tank, de zijkappen en de koffers. De brede LED-koplamp benadrukt de horizontale lijn en herinnert visueel aan de twee elementen die voorheen de stijl van de Sharknose-sierstukken bepaalden. De richtingaanwijzers zijn nu geïntegreerd in de buitenste delen van de kenmerkende verlichtingsarmatuur.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen