Nieuwe Suzuki V-Strom voor 2020?

Suzuki zou aan een nieuwe V-Strom 1000 werken. Maar het zou ook een DR 1000 kunnen zijn. Er wordt namelijk gefluisterd dat Suzuki de naam DR Big in ere wik herstellen. Dat lijkt ons niet logisch, want wie zegt de naam DR Big nog wat?

Afgelopen week wist een oplettende motorrijder in Italië een kiekje te schieten van een danig gecamoufleerde Suzuki. Uitgaande van het gefluister op internet, kiest Suzuki voor de toekomstige allroad opnieuw voor het inmiddels twee decennia oude 1.037cc blok. En waarom niet. Het bijna 100pk sterke blok is en blijft immers een plezierige V-twin om mee te rijden.

Dat de ‘nieuwe V-Strom’ een enorme gedaantewisseling ondergaat, is niet meer dan logisch. Al twee decennia is één van ’s werelds populairste modellen optisch behoorlijk dicht bij het origineel uit 2002 gebleven. Dat heeft de Suzuki een grote herkenbaarheid opgeleverd. Juist daarom zou een radicale wijziging wel eens nodig kunnen zijn.

Maar stel dat het gerucht over een DR Big waar zou zijn. Dan is het best mogelijk dat Suzuki dezelfde weg bewandeld als Honda met de Africa Twin. En dus zal de Suzuki DR Big zich op ongebaande paden beter kunnen weren.

Maar waarom zou Suzuki van de V-Strom afstappen, wat nog steeds een krachtig model is met veel potentie, en alles zetten op een naam uit het verleden dat vooral onder jongere motorrijders totaal geen weerklank meer heeft. Daarom zetten wij in op een nieuwe V-Strom in 2020.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?