vrijdag 19 april 2024

Nieuwe Suzuki V-Strom voor 2020?

Suzuki zou aan een nieuwe V-Strom 1000 werken. Maar het zou ook een DR 1000 kunnen zijn. Er wordt namelijk gefluisterd dat Suzuki de naam DR Big in ere wik herstellen. Dat lijkt ons niet logisch, want wie zegt de naam DR Big nog wat?

Afgelopen week wist een oplettende motorrijder in Italië een kiekje te schieten van een danig gecamoufleerde Suzuki. Uitgaande van het gefluister op internet, kiest Suzuki voor de toekomstige allroad opnieuw voor het inmiddels twee decennia oude 1.037cc blok. En waarom niet. Het bijna 100pk sterke blok is en blijft immers een plezierige V-twin om mee te rijden.

Dat de ‘nieuwe V-Strom’ een enorme gedaantewisseling ondergaat, is niet meer dan logisch. Al twee decennia is één van ’s werelds populairste modellen optisch behoorlijk dicht bij het origineel uit 2002 gebleven. Dat heeft de Suzuki een grote herkenbaarheid opgeleverd. Juist daarom zou een radicale wijziging wel eens nodig kunnen zijn.

Maar stel dat het gerucht over een DR Big waar zou zijn. Dan is het best mogelijk dat Suzuki dezelfde weg bewandeld als Honda met de Africa Twin. En dus zal de Suzuki DR Big zich op ongebaande paden beter kunnen weren.

Maar waarom zou Suzuki van de V-Strom afstappen, wat nog steeds een krachtig model is met veel potentie, en alles zetten op een naam uit het verleden dat vooral onder jongere motorrijders totaal geen weerklank meer heeft. Daarom zetten wij in op een nieuwe V-Strom in 2020.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen