woensdag 19 juni 2024

Norton Commando 961 gereed voor introductie

In december 2020 werd al eens een Norton Commando 961 aangekondigd of bevestigd. Nu is Norton eindelijk zover dat de Commando 961 gepresenteerd kan worden.

Motorvermogen en uitrusting

De nieuwe Commando 961 zal te koop zijn in Sport en Cafe Racer varianten en zal worden aangedreven door een lucht- en oliegekoelde 961cc-paralleltwin. Het blok levert 76,8 pk bij 7.250 tpm en het maximumkoppel is 81 Nm. Het blok steekt in een nieuw frame, dat met de hand wordt gelast in Nortons nieuwe hoofdkwartier in Solihull, Engeland.

De voorkant wordt gedempt door een verstelbare 43mm-upside-down vork van Öhlins.  Achteraan werken twee dempers met externe reservoirs, eveneens van Öhlins.

Het remmen gebeurt door radiaal gemonteerde Brembo vierzuiger-monoblokremmen, die mogen happen in twee zwevende 320 mm remschijven. Het uitlaatsysteem is van roestvrij staal.

Maakt Zundapp comeback met ZXA Adventure 500?

Sport en Cafe Racer versies

De spaakwielen van gepolijst aluminium hebben een afmeting van 17-inch en zijn geschoeid met Dunlop Sportmax GPR 300-banden. Voor de Commando 961 Sport in de kleur Matrix Black kunnen als optie ook zwarte wielen worden besteld. Naast de kleur Matrix Black wordt ook de kleurvariant Manx Platinum aangeboden, dit geldt voor de Sport en ook voor de Cafe Racer.

De Sport is uitgerust met een zwart geanodiseerd, conisch en hoger gemonteerd stuur. De Cafe Racer daarentegen heeft aluminium clip-ons. Beide varianten krijgen een voorspatbord van carbon en zadel in bijpassende kleur. Het duozadel wordt als optie aangeboden.

Momenteel is de Norton Commando 961 alleen verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk, met prijzen vanaf 16.499 pond.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen