dinsdag 14 mei 2024

ONK Speedway 2023 op 1 juli belooft een spektakel te worden

Ontdek het sensationele ONK Speedway 2023-evenement! Deze editie belooft een onvergetelijk spektakel te worden, waarbij de Nederlandse titel op het spel staat. Het is bijna onvoorstelbaar om met een snelheid van 130 km per uur, zonder remmen en vol gas de bochten in te razen, maar de dappere coureurs die strijden om de titel doen precies dat. De wedstrijd is verdeeld in heats, waarna de rijders zich klaarmaken voor de spannende finales.

Foto: wojtas2012@interia.pl

We zijn ontzettend trots op onze nieuwe speedwaybaan, die aan de andere kant van het sportcomplex is verplaatst, aan de rechterzijde van de Nieuwe weg. Op 3 juni hadden we een succesvolle trainingsdag en op 1 juli vindt de generale repetitie plaats. Gedurende de dag werd de baan steeds beter, en dat merkten we ook aan de rijders. Ze reden met steeds hogere snelheden en verlieten de baan met een grote glimlach. We zijn dan ook erg benieuwd hoe de baan zich zal gedragen op zaterdag 1 juli. Verwacht spannende races, waar inhalen op de oude baan erg lastig was. Met ruimere bochten bij het insturen en een toegevoegde banking verwachten we prachtige inhaalmanoeuvres. Vanwege technische problemen met de verlichting beginnen we de wedstrijd eerder dan gebruikelijk. De nieuwe verlichting zal op 30 september gereed zijn tijdens de Gouden JOPA helm, waarna we weer om 19:00 uur zullen starten.

Het programma omvat verschillende categorieën, waaronder Speedway A-groep, Speedway B-groep, Speedway 250cc (waarbij de kans groot is dat deze rijders bij de B-groep zullen racen) en Speedway 125cc. De actie begint om 14:00 uur met de training, waarna om 16:00 uur precies de spannende wedstrijd om de ONK-titel van start gaat.

De entree voor dit spektakel bedraagt €10,-, waarbij de kassa vanaf 13:30 uur geopend is. Kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen slechts €5,- en kinderen onder de 8 jaar mogen gratis naar binnen. Bovendien is er gratis parkeergelegenheid en ontvangt u een gratis programmaboekje bij binnenkomst.

Voor een volledig overzicht van de deelnemende rijders en andere relevante informatie kunt u terecht op www.speedwayveenoord.com. Mis deze adembenemende snelheidsrace niet!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen