donderdag 2 februari 2023

Ook de Harley-Davidson CVO’s zijn aangepakt voor 2020

Je kunt het gerust een Harley-Davidson week noemen op MOTOR.nl, want ditmaal hebben we het over de CVO Limited. Het meest opvallende aam dit model is het Reflex Defensive Rider Systems (RDRS), een systeem dat overigens standaard op alle 2020 CVO’s zit. RDRS is, volgens Harley, een aantal technologieën die speciaal is ontwikkeld om de prestaties van de motor aan te passen aan de beschikbare grip tijdens optrekken, vertragen en remmen. Denk aan elektronisch gekoppelde remmen, verbeterd bochten-ABS en verbeterd bochten traction control.

Onderbelicht

Ook nieuw zijn de Daymaker Adaptive LED-koplampen, die op basis van de hellingshoek licht in bochten schijnen en dus hoeken pakken die normaal letterlijk onderbelicht blijven. Verder hebben alle 2020 CVO-modellen een enkele Boom! Audio 30K Bluetooth-helmheadset die ontworpen is als draadloze interface met het Boom!@ Box GTS infotainmentsysteem.

Echte kenners

De 2020 CVO Limited is verder – voor waarschijnlijk alleen de echte kenners – te herkennen aan nieuw materiaal en nieuwe stiksels voor zadel en rugsteun van rijder en passagier en nieuwe smoke mid-frame luchtgeleiders.

Nieuwe kleuren

De Limited komt in drie nieuwe kleuren: Moonlight Blue met Deep Sea Blue-accenten, Smokey Gray met Stormcloud-accenten en Premium Sand Dune. De basisprijs voor de 2020 CVO Limited is in Nederland 50.900 euro, in België 43.300 euro.

Street Glide

Nu we toch in de CVO-wereld zitten ook nog even snel naar de Street Glide. Die heeft voor komend jaar onder andere gegoten aluminium Fugitive-wielen, nieuwe materialen en stiksels voor zadel/rugsteun van rijder/passagier en grotere, in kleur mee gespoten oliekoelerdeksel. Ook zijn er drie nieuwe kleurenschema’s beschikbaar. De basisprijs voor de 2020 CVO Street Glide is in Nederland 47.500 euro en in België 40.600.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen