Piaggio dient octrooi in voor courtesy lights op motorfietsen

Patenten van de Piaggio groep tonen een nieuw type courtesy lights dat de bodem onder de motorfiets verlicht tijdens het parkeren.

De nieuwe patenten die door de Piaggio zijn aangevraagd laten zien dat het bedrijf werkt aan een nieuw type courtesy lights, dat wordt gebruikt om de bodem onder de motorfiets te verlichten terwijl deze wordt geparkeerd.

Courtesy lights vooral op auto’s

Systemen als deze zijn wijd verspreid in de wereld van de vierwielers, waarbij fabrikanten van luxe auto’s ze gebruiken om de bodem onder de deur te verlichten. In auto’s worden de lampen aan de onderkant van de deur gemonteerd, meestal het dichtst bij het uiteinde dat de B-stijl raakt. Het idee is om bestuurder of passagier een duidelijk zicht op de bodem te geven, net buiten de deur, voordat hij of zij naar buiten uitstapt.

Een Chinese Aprilia Flat Track van Zongshen Piaggio Foshan?

Het systeem dat in de nieuwe patenten van Piaggio wordt getoond, laat een andere kijk op het idee zien. Het eerste ontwerp is een systeem dat op een zware Moto Guzzi wordt gemonteerd – hoewel het op elke zware motorfiets kan worden toegepast. Het systeem bestaat uit twee sets lampen, een die de bodem direct onder de voetsteun van de rijder verlicht, en een onder de passagiers.

Handig op zware motoren

In deze situatie kun je met de verlichting niet alleen controleren of je al dan niet op het punt staat om je voet in een plas te laten landen, maar kan de rijder ook de toestand van de bodem controleren voordat hij de jiffy van de motorfiets uitschuift. Erg handig op een motorfiets van 250 kg plus!

De tweede afbeelding toont het systeem dat op een lichte scooter is gemonteerd. In deze opstelling worden ze alleen gebruikt om de bodem onder de treeplanken van de scooter te verlichten. Dit klinkt misschien als overkill voor een scooter, maar het kan eigenlijk best handig zijn. De treeplanken van scooters zijn vrij breed en omdat ze stevig zijn, is het onmogelijk om er doorheen te kijken. Het krijgen van een indicatie van het oppervlak hieronder kan helpen om een gênante slip te voorkomen bij het afstappen. Zeker weten dat massa’s scooterrijders de courtesy lights kunnen waarderen!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?