maandag 27 mei 2024

‘Plezierriten weer toegestaan in België’

Goed nieuws voor Belgische motorrijders: het is vanaf vandaag, maandag 4 mei, weer toegestaan om plezierritjes te maken, zo heeft het Ministerie van Volksgezondheid besloten. Fijn nieuws dus, want in maart besloot het ministerie nog dat de motor voorlopig op stal moest blijven voor plezierritjes en enkel voor woon-werkverkeer gebruik mocht worden.

Belgische motorrijders kunnen vanaf 4 mei dus weer gewoon voor ontspanning de weg op, zonder bang te zijn voor dit soort plezierritjes beboet te worden door politie. Het ministerie heeft motorrijden namelijk als buitensportactiviteit bestempeld.

Motorrijden en de Motorindustrie in Corona-tijd

Ook goed om te weten: de Belgisch-Nederlandse grens is nog altijd dicht voor niet-essentiële verplaatsingen…

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen