‘Plezierriten weer toegestaan in België’

Goed nieuws voor Belgische motorrijders: het is vanaf vandaag, maandag 4 mei, weer toegestaan om plezierritjes te maken, zo heeft het Ministerie van Volksgezondheid besloten. Fijn nieuws dus, want in maart besloot het ministerie nog dat de motor voorlopig op stal moest blijven voor plezierritjes en enkel voor woon-werkverkeer gebruik mocht worden.

Belgische motorrijders kunnen vanaf 4 mei dus weer gewoon voor ontspanning de weg op, zonder bang te zijn voor dit soort plezierritjes beboet te worden door politie. Het ministerie heeft motorrijden namelijk als buitensportactiviteit bestempeld.

Motorrijden en de Motorindustrie in Corona-tijd

Ook goed om te weten: de Belgisch-Nederlandse grens is nog altijd dicht voor niet-essentiële verplaatsingen…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?