Politie controleert rondom Assen

Vorig weekend heeft de politie na de Gamma Racing Day flink gecontroleerd rondom Assen. Het resultaat: meerdere mensen kregen een bekeuring gedurende het hele weekend vaak voor een te hoge snelheid.

Vooral in de bebouwde kom  van Bovensmilde was het raak. Daar werd met een radar de snelheidscontrole gemeten. Waar normaal gesproken 50 kilometer per uur gereden mag worden, was de hoogst gemeten snelheid maar liefst 93 kilometer per uur.

Dit weekeinde is er weer veel te doen op het TT-Circuit Assen. Bij de Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft-ronde van Assen kunnen we er vanuit gaan dat de politie ook flink aan het controleren slaat. Aan de start staan namelijk nogal wat Nederlandse coureurs, waaronder Pepijn Bijsterbosch (SBK), Vasco van der Valk (SS600) en Danny de Boer (SBK), die op Assen – slechts een half uurtje van zijn woonplaats Staphorst – zal proberen teamgenoot en klassementsleider Markus Reiterberger te verslaan.

Naast de IDM Superbike 1000 klasse waar Danny in rijdt, worden ook de klassen IDM Supersport 600, IDM Supersport 300 en IDM zijspannen verreden. Daarnaast zijn er ook wedstrijden in het bijprogramma zoals de Yamaha R6 Cup, de Twin 700 Cup en de Suzuki GSX-R 1000 Cup.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.