13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Prijsvraag: Van Fazer tot Racer-project

Het ambitieuze Van Fazer tot Racer-project van MOTO73 begint serieuze stappen te maken en zonder al te veel te verklappen, kunnen we verraden dat de FZS600 Fazer uit 1998, die MOTO73 voor welgeteld 200 euro op de kop tikte – echt waar – loopt!

Yamaha pet - Van Fazer tot Racer prijsvraagEn dat heugelijk feit is een feestje waard, aangezien het Van Fazer tot Racer-project lang niet altijd mee heeft willen werken – de enthousiaste schare volgers onder onze lezers kunnen dat beamen. Inmiddels is de Fazer in fase 2 van belandt, wat betekent dat de Yamaha weer geschikt is voor straatgebruik en klaar is voor zijn nulmeting, waarna de ombouw tot racer kan beginnen. Met die nulmeting leggen wij onze uitgangspunten vast, zodat we aan het eind van het project weten wat we bereikt hebben.

Omdat we zelf ook wel een beetje opgelucht en iets of wat in een feesstemming zijn, willen we dat feestelijke gevoel graag delen en ja, wie feest viert mag trakteren ook. Zodoende mogen wij – in samenwerking met Yamaha – twee petten weggeven.

Wat moet je doen? Heel simpel: raad hoe veeel vermogen onze Yamaha FZS600 Fazer nog heeft!

Context
Om het zelfs nog iets gemakkelijker te maken, geven we je nog wat extra context. Zo kochten wij onze Fazer eind 2016 met net geen ton op de teller, nadat de motor liefst zes jaar onder een zeiltje had stilgestaan. In de twee jaar die sindsdien verstreken zijn, is de kilometerstand amper opgelopen tot een meer dan respectabele 98.472 kilometer en kun je eigenlijk wel stellen dat hij alles bij elkaar wel acht jaar stilgestaan heeft.

Wat doet zo’n heel behoorlijke kilometerstand nou met het vermogen, en dat stilstaan; wat kost dat in paardenkrachten? De fabrieksopgave van Yamaha voor de FZS600 Fazer lag in 1998 op 95 pk bij 11.500 tpm, maar datzelfde jaar testten wij de Fazer en bleken er iets minder paardjes in de 599cc viercilinder te huizen. In MOTO73 editie 3 van 1998 kwam de FZS600 Fazer namelijk uit op 90,5 pk bij 10.920 tpm. Met de uitgangspunten van zijn opgegeven vermogen, het in 1998 geteste vermogen, de hoge kilometerstand en het lange stilstaan hebben we je genoeg hints gegeven.
MOTO73 - Van Fazer tot Racer - vermogens
Nu jij!
Wil jij één van die twee Yamaha-petten winnen en denk jij het dichtst bij het aantal paardenkrachten van het Van Fazer tot Racer-project te komen? Reageer dan via Facebook, Instagram of stuur je antwoord naar redactie@moto73.nl onder vermelding van Van Fazer tot Racer-prijsvraag hoe veel pk – tot één decimaal achter de komma – jij denkt dat er nog in onze Fazer zit. In MOTO73 editie 4 dat op 14 februari aanstaande uitkomt maken we bekend wie er het dichtst bij zaten en zo’n mooie pet gewonnen heeft!

En natuurlijk lees je in datzelfde nummer alles over hoe we de Fazer eindelijk tot meewerken hebben kunnen dwingen, of ja, we? We zullen niks verklappen verder. Geen editie meer missen? Kijk dan eens op Tijdschriftnu.nl voor onze abonnementsaanbiedingen!Foto’s
: Yamaha en MOTO73
Video: MOTO73

[justified_image_grid ids=28044,28045,28046,28047]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen