Regels ‘zwaar’ rijbewijs op de kop!

Rijbewijzen en veranderingen. We waren er wel een beetje klaar mee, tot we bij toeval op de website van het CBR terecht kwamen. Nee, niemand is op de redactie z’n rijbewijs (alweer) kwijt. Het was echt toeval! En een toeval met gevolgen, want direct viel ons oog op de kop ‘Leeftijd voor examen op zware motor verlaagd naar 21 jaar’. Wat naar beneden?! Ja zeker! De leeftijd voor de zware motorcategorie (A) wordt volgens het CBR namelijk verlaagd van 24 naar 21 jaar. Bam!

De hele uitleg, een vrij ingewikkelde, kun je lezen op de website van het CBR. Wij geloven dat wel en hebben slechts nog één vraag: vanaf wanneer gaat dit in? Een exacte ingangsdatum is nog niet bekend, maar het CBR werkt momenteel er hard aan zodat je waarschijnlijk vanaf eind november als 21-jarige al een motorexamen voor de zware categorie (A) kunt gaan reserveren.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.