donderdag 9 mei 2024

Reinig en verzorg je motor (en je kleding plus helm) met Motul

Hoewel het echt hartstikke herfst is, blijft het weer zo goed dat niet rijden zo verschrikkelijk zonde zijn. Net zoals het zo verschrikkelijk zonde zou zijn als je je motor niet blijft reinigen en verzorgen. Ook, of misschien juist wel in de herfst!

Zacht wassen

De lak van je motorfiets onderhouden is net zo belangrijk als de juiste olie en smeermiddelen gebruiken voor het motorische gedeelte. Om je motorfiets zo lang mogelijk in optimale staat te houden, gebruik je Motul Moto Wash. Motul Moto Wash is een efficiënt en biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel dat gebruikt kan worden op alle onderdelen van je motor. Het geeft een beschermende film op lakwerk, metalen onderdelen en andere onderdelen. Wij raden je ten sterkste aan je motor met de hand schoon te maken. Als je toch een hogedrukreiniger verkiest, wees dan voorzichtig: de krachtige waterstraal kan elektronische onderdelen beschadigen of smeermiddel wegspuiten.

TIP!
Breng nooit reinigingsmiddel aan op een motor die nog warm is van het rijden of wanneer ‘ie aan direct zonlicht is blootgesteld. Gebruik de producten zoals ze bedoeld zijn en spoel grondig af met warm water. Als het water dat je gebruikt hard is, moet je er rekening mee houden dat kalk in het water vlekken kan achterlaten na het opdrogen.

Na korte ritjes

Het is zeker niet nodig de hele motorfiets te wassen met water en een spons na elke korte rit. Motul Wash & Wax is een reinigingsmiddel dat uitstekende resultaten geeft zonder water te gebruiken en het laat geen strepen na op het lakwerk. Het werkt snel en is vriendelijk voor zowel motorfiets als milieu. Besproei het te reinigen oppervlak met Motul Wash & Wax vanop ongeveer 20 cm afstand. De hoeveelheid hangt af van hoe vuil de motorfiets is. Laat vijf minuten intrekken en verwijder vervolgens het overschot met een zachte en schone doek. Zo kun je zelfs de hardnekkigste aanslag gemakkelijk verwijderen. Boen ten slotte het oppervlak met een schone, zachte doek. Het product zorgt voor een vlekkeloze glans en creëert een film die bestand is tegen vuil en water.

Verzorging van plastic onderdelen

Motul Shine & Go frist ongelakte kunststof en rubberen onderdelen en kuipen op na het wassen. Breng aan vanop een afstand van ongeveer 20 centimeter en reinig het oppervlak vervolgens met een zachte doek. Motul Shine & Go vormt een beschermende film die voorkomt dat vuil blijft kleven. Het maakt het veel eenvoudiger om insecten te verwijderen en zo het lakwerk beter te beschermen. Ook houdt het de rubberen delen elastisch. Gebruik Motul Shine & Go niet om remonderdelen, zadels, voetsteunen of handvatten te reinigen. Het maakt de onderdelen glibberig!

Verzorging van het zadel

Motul Perfect Seat biedt een uitstekende verzorging voor zadelbekleding. Het vermindert de gladheid van het zadel en verhindert dat donkere oppervlakken verbleken bij blootstelling aan zonlicht.

Verzorgen van chrome en aluminium

Motul Chrome & Alu Polish verwijdert vlekken en aanslag op chroom­ en aluminiumoppervlakken in een handomdraai. Motul Scratch Remover helpt kleine krasjes en deukjes te verwijderen in de gelakte oppervlakken van de motorfiets.

TIP!
Vuil en aanslag op de velgen is doorgaans moeilijk te verwijderen. Gebruik daarvoor Motul Wheel Clean. Deze zeer doeltreffende reiniger verwijdert zelfs het hardnekkigste vuil, zoals remblokstof, zonder bijtend te zijn. Het product kun je toepassen op alle soorten velgen: aluminium, chroom, gegalvaniseerd en gelakt. Insecten kleven vaak aan windschermen en kuipdelen door het rijden. Dankzij Motul Insect Remover kun je zelfs de kleverigste insectenresten snel verwijderen.

Matte oppervlakten verzorgen

Is je motor (of je helm) mat gespoten? Met Matte Surface Clean kun je dit probleemloos onderhouden. Breng het product rechtstreeks aan op de plastic- of laklaag. Kleine krasjes op gelakte oppervlakken verwijder je met Motul Scratch Remover en het resultaat is een homogene matte film die ook beschermt tegen UV­stralen. Het product hoeft niet te worden afgespoeld en reinigt, verwijdert stof en frist kleuren op. De niet­klevende, homogene beschermlaag geeft een esthetisch aangename uitstraling.

Vergeet je uitrusting niet!

Gebruik Motul Helmet & Visor Clean om snel en effectief stof, insecten en ander vuil van het oppervlak van de helm en het vizier te verwijderen. Bevochtig het vervuilde oppervlak vanaf een afstand van 20-30 cm, laat het product even intrekken en veeg het dan af met een zachte, pluisvrije doek. Het product voorkomt dat de insecten zich opnieuw hechten. Motul Helmet Interior Clean is ontworpen om de binnenkant van de helm grondig te reinigen. Het desinfecteert en verwijdert geurtjes. Het is dermatologisch getest en irriteert de huid niet. Leren motorkleding moet ook regelmatig worden behandeld. Motul Perfect Leather is een milde ledercrème die ideaal is voor het onderhouden van lederen pakken, laarzen en handschoenen. De waterbestendige crème frist de kleur op en maakt het leder weer zacht. Het wordt ook aanbevolen voor het onderhoud van zadels en bagagetassen.

Maikel Sneek
Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor Motor.NL offline en online samen.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen