13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Richard ‘Fast ‘N Loud’ Rawlings koopt Fonzie’s Triumph

De Triumph uit 1949 van de Fonz werd onlangs op een veiling verkocht voor $231.562 (€ 205.472,-). De Triumph verdwijnt niet naar een museum, want, de klassieker is in handen gekomen van de beroemde ‘Gas Monkey’ Richard Rawlings.

De Triumph Trophy was een van de meest gewaardeerde items van de veiling, die een Henry ‘Fonzie’ Winkler-thema has. De verwachting was dat de motorfiets voor zo’n € 70.000,- tot € 100.000,- zou worden verkocht. Rawlings pikte de motorfiets in voor bijna het dubbele.

Bijna 70.000 motoren hebben eerste kilometerstand geregistreerd

De Fast N’ Loud- ster vertelt dat zijn winnende bod een eerbetoon is aan zijn vader, die vecht tegen Alzheimer. Rawlings vertelt dat ze vroeger samen vaak naar Happy Days keken, de sitcom waarin Henry Winkler als The Fonz een biker speelde.

Rawlings zegt dat zijn vader in die dagen op een motorfiets reed en een leren jas droeg die leek op die van Fonzie!

De motorfiets van The Fonz zal een paar keer in de show verschijnen. Rawlings zal niet de echte outfit dragen die Fonzie droeg. Die bracht op de veiling het bedrag op van $ 75.312 (€ 67.000,-) op. De Triumph zal een plekje krijgen in de nieuwe Monkey Trap, tussen coole auto’s en memorabilia van alle shows die Rawlings heeft gedaan.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen