woensdag 19 juni 2024

Richard Hammond verkocht motor om wc-papier te kopen

Om Richard Hammond – de kleine uit Top Gear – hoeft niemand zich druk te maken toch? Het mannetje heeft een geschat kapitaal van zeventien miljoen euro. Toch moest Hammond niet overdreven lang geleden zijn motorfiets verkopen om wc-papier aan te kunnen schaffen.

Tegenwoordig kan Hammond werkelijk iedere motorfiets en auto kopen die zijn hartje begeert. Dat doet hij dan ook regelmatig. Hij heeft een kapitaal aan rollend materieel verzameld en doet daarom verwoede pogingen om daarvoor naast zijn historische landhuis een zwaarbeveiligde schuur te bouwen. Ook een glazen gebouw om zijn motoren mooi zichtbaar te stallen, maakt deel uit van de bouwplannen.

I was beyond broke

Het contrast met de jaren negentig kan niet groter. Toen woonde Richard Hammond in het illustere dorpje Clitheroe. Als medewerker van het lokale radiostation verdiende hij niet de mega-bedragen die hij later als Tv-presentator zo gewoon werd. Ook de kelder waarin hij leefde staat in schril contrast met zijn huidige paleis. Zijn situatie van destijds vat hij in de Mail Online als volgt samen: ‘I was beyond broke.’ 

Echtpaar na 55 jaar herenigd met hun geliefde motorfiets

Maximumbedrag creditcard bereikt

De kleine presentator doet daarmee absoluut niet aan grootspraak. In zijn Top Gear-tijd zetten zijn collega’s hem voor paal, in de negentiger jaren is dat zijn creditcard. Bij het afrekenen van de  boodschappen geeft de creditcard niet thuis omdat het maximum bedrag is bereikt. Hammond heeft geen geld meer voor zijn voedsel en toiletpapier. ‘There’s nothing more’, verzucht hij.

Motor op de pof

Het enige dat erop zit is om zijn motorfiets te verkopen. Al is het technisch gezien niet helemaal zijn bezit omdat hij de motor op de pof kocht. Wat volgt is een rondgang langs de lokale motorzaken om de hoogste inruilprijs te bedingen. Met het geld dat hij voor de motorfiets krijgt kan Hammond eindelijk zijn boodschappen en waarschijnlijk ondertussen felbegeerde toiletpapier kopen.

Ad van de Wiel
Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen