donderdag 22 februari 2024

RIDE 5: De meest realistische motorgame ooit is nu verkrijgbaar

Milestone lanceert vandaag met veel plezier RIDE 5, het nieuwste deel in de motorrace-serie dat virtuele motorcoureurs met hun droommotoren laat rijden op circuits van over de hele wereld. Deze game is nu verkrijgbaar voor PlayStation®5, Xbox Series X|S en op PC via Steam en de Epic Games Store.

De meest realistische motorgame ooit

RIDE 5 benut de kracht van de nieuwste consoles voor diverse technologische vernieuwingen, wat resulteert in de meest meeslepende en authentieke racesimulatie tot nu toe. Je kan aan de slag met meer dan 200 motoren van bekende fabrikanten zoals BMW, Suzuki, Honda, Ducati, Yamaha en Triumph. Deze motoren zijn net als de pakken en helmen naar je eigen wensen aan te passen. Deze creaties kan je met de wereld delen, of je kan de creaties van andere spelers downloaden en zelf gebruiken.

Deze motoren zien er niet alleen beter uit, ze voelen ook realistischer dan ooit dankzij significant verbeterde motorfiets-physics. Zo biedt de game nu fysieke en visuele bandenslijtage, nieuwe gesimuleerde interacties tussen motor en coureur, en een aangepast ophangingssysteem voor ultiem realisme. Net als in het echt is het in de game van groot belang om de juiste instellingen voor de motorfiets te vinden, zodat je je één voelt met je motor en helemaal kunt opgaan in de races.

Heb je geen ervaring met motorrace games? Geen probleem. Ook voor nieuwkomers is het mogelijk om meteen aan de slag te gaan met je droommotor. Daarom is er nu een uitgebreide set Riding Aids ter ondersteuning van minder ervaren spelers, die je helpt met remmen, bochten, sturen, gas geven, de ideale baan en andere aspecten van de race. De hulpfuncties zijn ontworpen om je zelfs op de lastigste tracks te laten presteren.

Eén van de andere nieuwe features is het gloednieuwe Sky System, dat het dag-en-nachtverloop nauwkeurig simuleert. Door middel van geavanceerde simulatie veranderen wolken van vorm en laten ze op een realistische manier licht door. Het resultaat? Adembenemende uitzichten die je vanaf je motor kan bewonderen. Daarnaast verandert het nieuwe Dynamic Weather System tijdens het spelen de tempaturen van zowel de lucht als de baan. Met deze realistische weersveranderingen krijgen races een verrassende levensechte twist!

Beleef je eigen race-avontuur in de nieuwe career-mode

Voor het eerst in de serie kan je aan de slag met de meest uitgebreide career-mode tot nu toe. De career-mode bestaat uit vier hoofdrace-bundels, met diverse evenementen die achter elkaar ontgrendeld moeten worden, en een klassementdat jouw prestaties volgt. Om de competitie extra pittig te maken, krijg je in de career-mode concurrentie van 10 rivalen met elk hun eigen persoonlijkheden, achtergrond en uiterlijk. Je moet deze rivalen allemaal verslaan om de top van het klassement te bereiken. In totaal kan je dan aan de slag met ruim 200 speelbare evenementen, uiteenlopend van kampioenschappen tot enkele races en tijdsritten.

Maak je toch liever je eigen avontuur? Dat kan ook. In de Race Creator van RIDE 5 kan je eigen races en kampioenschappen ontwerpen. Daarbij kan je elk aspect van de competitie aanpassen, zoals de systemen voor scores en regels, en de categorieën motorfietsen die mee mogen doen. Je kan zelfs motoren en pakken aanpassen, en zelf kiezen tegen welke tegenstanders je het wil opnemen.

Voor de ware motorfanaten biedt RIDE 5 ook Enduranceraces die nu een in-race-save- en rewind-functie hebben, voor nog meer controle en flexibiliteit. Handige opties voor evenementen die qua tijdsduur kunnen uiteenlopen van 20 minuten tot 24 uur.

RIDE 5 is nu verkrijgbaar voor PlayStation®5, Xbox Series X|S en op PC via Steam en de Epic Games Store.

RIDE 5 De meest realistische motorgame ooit
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen