Ride To Work Day: 20 juni aanstaande

Misschien niet de bekendste motorfeestdag van het jaar, maar Ride To Work Day is er wel eentje die je heel simpel kunt vieren: werk je de derde maandag van juni – dit jaar 20 juni dus – net als de meesten? Pak dan de motor naar je werk! Kind kan de was doen.

Ride To Work Day is een initiatief van een non profit-organisatie om op die ene dag in het jaar – ook al doe je het anders niet – de motor naar je werk te pakken. Ben je zo’n dagelijkse tweewielerige spitssporter – net als wij, natuurlijk – dan ben je uiteraard ook meer dan welkom deel te nemen.

Het idee achter het initatief is namelijk dat men ervan bewust wordt hoe praktisch de motorfiets is, zeker in de stad. De organisatie roept dan ook steden en gemeenten op extra motorparkeerplaatsen te hebben voor de Ride To Work Day, want op één autoparkeerplek passen immers gemakkelijk twee, drie of misschien wel vier motorfietsen. En dat terwijl in die auto over het algemeen ook maar één iemand zit. Want ja, carpoolen werd het ook nooit helemaal, toch?

De internationale motorfederatie FIM ondersteund het iniatief via landelijke bonden en verenigingen en aangezien dit alweer het 25 jarig jubileum van het jaarlijks evenement is, is dit misschien toch een goed jaar om toch eens mee te doen!

ZEVEN DAGEN
Voor de echte diehards – naast natuurlijk die dagelijkse doorrij-diehards – is in Engeland ook het Ride To Work Week-initatief in het leven geroepen. Het sluit aan op die derde maandag van juni, maar trekt er de rest van de week ook bij.

Of nou één of zeven dagen je kopje thee is, doe je mee?

Foto: Ride To Work Day

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.