zaterdag 30 september 2023

‘Rossi wil in 2020 Dakar Rally rijden’

Momenteel is het in de MotoGP-wereld erg stil, in aanloop naar de eerste testen van het voorjaar, maar dat maakt het tegelijkertijd het uitgelezen moment de geruchtenmolen een slinger te geven. Zo verklaarde Dakar Rally-veteraan Nasser Al-Attiyah dat Rossi in 2020 de Dakar zou willen rijden.

De Toyota-coureur staat momenteel tweede achter meervoudig Rally-wereldkampioen Sebastien Loeb en vertelde dat Valentino Rossi er oren naar heeft de Dakar te rijden, waarop hij toevoegde dat dat wel met een auto en – aangezien Al-Attiyah er op de loonlijst staat – stelde hij dat het uiteraard wel met Toyota zou zijn. Daar wringt de schoen wellicht wel wat, want Rossi mag dan wel een meervoudig Monza Rally-winnaar zijn; die overwinngen behaalde hij de laatste jaren steevast met Ford.

Alleen is Ford wat de Dakar betreft momenteel niet heel sterk vertegenwoordigd. Bij de auto’s doen er een paar Ford F-150 pick-up trucks mee, maar de focus ligt vooral op Fords nieuwe truck in vrachtwagenklassement.

Risico
Kortom, allemaal leuk en aardig, maar sowieso heeft Rossi voor 2020 voorlopig nog een contract in de MotoGP, dus in de winter tussen komend seizoen en het jaar erop ‘even’ Zuid-Amerika doorkruisen zal misschien niet eens vallen of staan bij welke fabrikant het vervoer regelt, maar of Yamaha Rossi überhaupt het risico wil laten nemen geblesseerd te raken in de zwaarste rally ter wereld.

Overigens, of het gebeuren gaat of niet, zien we Rossi natuurlijk het allerliefst gewoon op een Yamaha WR450F… dat zou wat zijn!

Afbeelding: Motor.nl

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image