maandag 4 december 2023

Royal Enfield introduceert Super Meteor 650 in januari 2023 in India

Royal Enfield verblindde het publiek op de EICMA 2022 met een spannende selectie nieuwe modellen, waarvan de meeste zijn gebaseerd op reeds bestaande platforms van de Indiase fabrikant. Onder de motoren die de aandacht trokken op de Enfield-stand was de langverwachte cruiser gebaseerd op het succesvolle 650 platform, de Super Meteor.

Met stijlkenmerken van zijn kleinere broer, de Meteor 350, zal de Super Meteor wereldwijd zeker een succes worden. Zoals altijd het geval is met alle Royal Enfield’s, zal de Super Meteor eerst op de Indiase markt worden uitgebracht. In afwachting van de lancering van de motorfiets op de Indiase markt, heeft Royal Enfield al een voorreservering geopend voor de Super Meteor en alle kenmerken en kleuren aangekondigd om nog meer opwinding te creëren.

Hoewel de officiële catalogusprijs nog niet bekend is gemaakt, is de algemene consensus onder Indiase motorpublicaties dat de motorfiets rond de 350.000 Rs of ongeveer € 4.200,- zal kosten. Als en wanneer de motor zijn weg vindt naar de westerse markt, verwacht dan dat de prijs drastisch zal stijgen.

Nieuw: 2023 Royal Enfield Super Meteor 650

Wat de Super Meteor betreft, die wacht er gewoon op om direct vanuit de showroom te worden aangepast. Royal Enfield zal naar verwachting een hele reeks optionele uitbreidingen voor de motorfiets op de markt brengen. Om het nog beter te maken, zal de Super Meteor worden aangeboden in zeven kleuren, verdeeld over twee varianten – Standaard en Tourer. De Standard-versie wordt geleverd in vijf kleurstellingen: Astral Black, Astral Green, Astral Blue, Interstellar Green en Interstellar Gray. De beter uitgeruste Tourer wordt aangeboden in Celestial Red en Celestial Blue.

Qua prestaties zal de Super Meteor de Enfield-liefhebbers zeer vertrouwd voorkomen. Hij beschikt over dezelfde 648cc-paralleltwin als de Interceptor en Continental, en levert daarmee een behoorlijk vermogen van 46 pk en een koppel van 36,4 Nm. Zodra de Super Meteor op de Indiase markt komt, krijgt hij te maken met stevige concurrentie, zoals de Benelli 502C, Honda Rebel 500 en zelfs de Kawasaki Vulcan S.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image