donderdag 22 februari 2024

Royal Enfield Shotgun 650: een concept wordt werkelijkheid

Royal Enfield plant de lancering van het nieuwe Shotgun 650-model. Deze motorfiets is geïnspireerd op het SG650-concept uit 2021 en combineert klassieke elementen met moderne kenmerken.

Geïnspireerd op het SG650-concept

De Shotgun 650, ontworpen door hetzelfde team dat het SG650-concept heeft ontwikkeld, presenteert zich als een nauwe verwant van dit conceptmodel. Volgens Mark Wells, hoofdontwerper bij Royal Enfield, weerspiegelt de Shotgun 650 veel elementen van het oorspronkelijke concept.

Het model werd voor het eerst gepresenteerd op het Motoverse Festival in Goa, India.  Een gelimiteerde oplage van 25 motoren met een speciale lak werd exclusief aangeboden aan bezoekers van het evenement. Een massaproductieversie volgt begin 2024.

Royal Enfield: Europese lancering Meteor 350 Aurora

Motor en prestaties

De Shotgun 650 wordt aangedreven door een 648cc-tweecilinder en is gebaseerd op het beproefde 650 twin-platform van Royal Enfield. Deze motor levert 47 pk (ca. 35 kW) en biedt een koppel van zo’n 51,9 Nm.

Siddhartha Lal, Managing Director van Eicher Motors Ltd, omschrijft het rijgedrag van de Shotgun 650 als aangenaam, zowel op rechte stukken als in bochten.

Veelzijdige aanpassingsmogelijkheden

De Shotgun 650 biedt aanpassingsmogelijkheden zoals de keuze tussen een mono of een dubbel zadel. Ontwerpkenmerken zijn onder andere een nieuw wielontwerp met ABS, zwarte motoronderdelen, een dubbel uitlaatsysteem en verstelbare schokdempers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen