maandag 27 mei 2024

Special: TT Filmavond in De Nieuwe Kolk

Motorsportliefhebbers, en in het bijzonder zij die geïnteresseerd zijn in de TT en de MotoGP, komen donderdagavond 26 januari volop aan hun trekken in bioscoop De Nieuwe Kolk in Assen. Op initiatief van Vrienden TT Circuit Assen wordt daar in samenwerking met De Nieuwe Kolk en het Drents Archief een filmavond gehouden, waarbij twee motorfilms centraal staan. Een van het Drents Archief over de TT en na de pauze de documentairefilm “Hitting the Apex”. De filmavond is opgezet door de organisatie Vrienden TT Circuit Assen, maar voor iedereen toegankelijk. De entree bedraagt slechts € 9,50 .

Aanvang donderdagavond 26 januari om 19.30 uur

De eerste film die bezoekers te zien krijgen is een door het Drents Archief samengestelde film van 1 uur en 15 minuten over de TT en veel wat daarmee samenhangt. De film begint met beelden uit 1935 met de intocht van coureurs en bezoekers. Getoond wordt hoe de bezoekersstroom richting Assen gaat en campings rond het circuit langzaam volstromen. Ook komen activiteiten rond de TT, zoals de TT Mars, een grote wandeltocht een week voor de TT aan de orde en ook een TT marathon die in 1953 werd gehouden. Verder beelden van de aanleg van de TT baan, zoals die sinds 1955 in gebruik is.

Natuurlijk staan racebeelden centraal. Het Drents Archief heeft beelden van vele TT races kunnen gebruiken, waaronder die van de eerste TT in 1925. Ook races uit andere jaren komen aan de orde, met onder andere de hoogtepunten met de overwinningen van Wil Hartog, Jack Middelburg en het toenmalige Asser zijspanduo Egbert Streuer/Bernard Schnieders. Zij werden in de jaren tachtig maar liefst driemaal wereldkampioen in de zijspanklasse.

Na de pauze staat de documentaire Hitting the Apex op het programma. In deze documentaire, die geproduceerd en ingesproken is door Brad Pitt, is te zien hoe MotoGP coureurs strijden voor het wereldkampioenschap. Door beelden van achter de schermen krijgt de kijker meer inzicht in de wereld van de racerij en wat er omgaat in de hoofden van de coureurs. Tal van bekende coureurs zijn in deze documentairefilm te zien. Een aanrader voor iedere liefhebbers van de MotoGP en ook voor mensen die niet veel van de motorracerij afweten is dit een geweldige film.

Iedereen kan deze filmavond in De Nieuwe Kolk bezoeken. Kaarten kunnen nu al aangeschaft worden via www.dnk.nl. Wees er tijdig bij, want de belangstelling is groot. Entree € 9,50 uur. Datum: 26 januari 19.30 uur. De Nieuwe Kolk, Weierstraat 1, Assen. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen