dinsdag 18 juni 2024

Speciale Editie Distinguished Gentleman’s Ride Amsterdam op 26 mei 2024

De Distinguished Gentleman’s Ride verenigt berijders van klassieke en vintage motoren uit de hele wereld om geld en bewustzijn in te zamelen voor onderzoek naar prostaatkanker en de mentale gezondheid van mannen.

Sinds haar ontstaan in 2012 heeft dit evenement zich ontwikkeld tot een wereldwijd fenomeen, waar jaarlijks bijna 120.000 rijders uit bijna 800 steden in  200 landen in de nostalgische pracht van klassieke tweeds en andere vintage en retrostijl kleding lokale ritten maken om aandacht te vragen voor deze nobele doelen.

Doe mee aan het exclusieve Suzuki-testevent op 12 juni in Werkendam

Amsterdam ‘Flagship Ride’

Amsterdam, sinds 2013 een van de ‘flagship rides’ ter wereld, schittert binnen deze beweging. Met bijna 500 deelnemers is er in de afgelopen twee jaar bij dit evenement een indrukwekkend bedrag van meer dan € 50.000 per editie ingezameld, waarmee onze rit de onbetwiste nummer 1 positie inneemt op het Europese vasteland wat betreft donaties.

De ritten van 2022, 2023 en 2024 zijn georganiseerd door een gepassioneerd team van vrijwilligers van de Amsterdam Classic Riders, onder leiding van ‘host’ Ron Betist. Dit jaar zal de finale vormen van deze trilogie. Het organisatiestokje zal hierna worden overgedragen aan een nieuwe generatie enthousiaste motorrijders.

Het feit dat Amsterdammers een eigenzinnige aard bezitten, blijkt ook uit het besluit om de rit een week later te laten plaatsvinden dan elders in de wereld. Op zondag 26 mei zal de kleurrijke stoet, vergezeld door meer dan 35 gecertificeerde verkeersgeleiders op motoren, met groot enthousiasme door de straten van Amsterdam trekken.

Een hoogtepunt van de rit zal het plaatsen van alle deelnemers op het topdek van de parkeergarage P4 bij de RAI in Amsterdam zijn. Hiervoor moeten alle rijders in korte tijd veilig door de zeven verdiepingen tellende ‘wokkels’ geloodst worden voor een iconische foto, genomen vanaf het dak van de tegenoverliggende hotels van der Valk hotel en het terzijde liggende NH hotel.

Festival

 In nauwe samenwerking met de trouwe partner en lokale hoofdsponsor, Vanguard Jeans, wordt er op het terrein van het hoofdkantoor in Lijnden een buitengewoon evenement gecreëerd. In een unieke sfeer, afwijkend van andere steden in de wereld, vindt de DGR Amsterdam plaats in een festivalsetting, met live muziek, verleidelijke foodtrucks en kraampjes met motor-gerelateerde kleding en snuisterijen. De rit zelf, met haar duur van ruim twee uur, maakt deel uit van dit geheel.

Special Guests

2024 wordt extra bijzonder door de toevoeging van drie trotse ambassadeurs: de acteurs Waldemar Torenstra, Martijn Fischer en Poal Cairo, allen verweven met een passie voor motorrijden, hebben vastberadenheid getoond om hun status in te zetten en het jaarlijkse donatiebedrag te doen overstijgen.

De presentatie en veiling van een kunstwerk zal worden verzorgd door Jörgen Rayman

Speciale gasten zijn Marieke van Lierop en Marieke Foppen, ook wel bekend als de ‘Widowchicks’. Hun boek, waarin ze beschrijven hoe ze beiden hun man op jonge leeftijd verloren hebben door zelfmoord, is zojuist verschenen.

Tijdens het evenement zal er een presentatie van de ze titel ‘Leven in de Rouwerij’ worden gegeven en worden de boeken door de schrijfsters ter plaatse gesigneerd.

Goede doelen en donaties

De Movember Foundation is sinds 2016 officieel een liefdadigheidspartner van de Distinguished Gentleman’s Ride. Beide organisaties delen een gemeenschappelijk doel: mensen samenbrengen en het taboe rond geestelijke gezondheid bij mannen doorbreken.

De donaties gegenereerd door de Distinguished Gentleman’s Ride ondersteunen het wereldwijde werk van Movember met betrekking tot twee van de meest complexe kwesties voor mannen overal ter wereld: prostaatkanker en geestelijke gezondheid.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen