Strenge controles na Zwarte Cross

De Achterhoekse politie heeft maandag alle vertrekkende bezoekers van de Zwarte Cross gecontroleerd op alcohol. Net als andere jaren gebeurde dat onder andere op de Hamelandroute bij de Domme Aanleg in Aalten, meldt De Gelderlander.

Op zowel de hoofdweg als de naastgelegen Vragenderweg moesten de chauffeurs van alle langsrijdende personenauto's, bestelbusjes en andere voertuigen in een elektronisch ademanalyseapparaat blazen.

Een medewerker van de douane controleerde voertuigen op het mogelijke gebruik van de goedkopere rode diesel, die alleen in landbouwwerktuigen en wegenbouwmachines mag worden gebruikt. De politie heeft bij de Domme Aanleg dertig agenten ingezet. Bij de Radstake tussen Lichtenvoorde en Varsseveld werd op hetzelfde tijdstip ook op alcohol gecontroleerd.

Van de 2600 gecontroleerde bestuurders werden er 39 aangehouden omdat ze teveel gedronken hadden. Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.