maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Strenge controles na Zwarte Cross

De Achterhoekse politie heeft maandag alle vertrekkende bezoekers van de Zwarte Cross gecontroleerd op alcohol. Net als andere jaren gebeurde dat onder andere op de Hamelandroute bij de Domme Aanleg in Aalten, meldt De Gelderlander.

Op zowel de hoofdweg als de naastgelegen Vragenderweg moesten de chauffeurs van alle langsrijdende personenauto's, bestelbusjes en andere voertuigen in een elektronisch ademanalyseapparaat blazen.

Een medewerker van de douane controleerde voertuigen op het mogelijke gebruik van de goedkopere rode diesel, die alleen in landbouwwerktuigen en wegenbouwmachines mag worden gebruikt. De politie heeft bij de Domme Aanleg dertig agenten ingezet. Bij de Radstake tussen Lichtenvoorde en Varsseveld werd op hetzelfde tijdstip ook op alcohol gecontroleerd.

Van de 2600 gecontroleerde bestuurders werden er 39 aangehouden omdat ze teveel gedronken hadden. Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen