dinsdag 26 september 2023

Strenge controles na Zwarte Cross

De Achterhoekse politie heeft maandag alle vertrekkende bezoekers van de Zwarte Cross gecontroleerd op alcohol. Net als andere jaren gebeurde dat onder andere op de Hamelandroute bij de Domme Aanleg in Aalten, meldt De Gelderlander.

Op zowel de hoofdweg als de naastgelegen Vragenderweg moesten de chauffeurs van alle langsrijdende personenauto's, bestelbusjes en andere voertuigen in een elektronisch ademanalyseapparaat blazen.

Een medewerker van de douane controleerde voertuigen op het mogelijke gebruik van de goedkopere rode diesel, die alleen in landbouwwerktuigen en wegenbouwmachines mag worden gebruikt. De politie heeft bij de Domme Aanleg dertig agenten ingezet. Bij de Radstake tussen Lichtenvoorde en Varsseveld werd op hetzelfde tijdstip ook op alcohol gecontroleerd.

Van de 2600 gecontroleerde bestuurders werden er 39 aangehouden omdat ze teveel gedronken hadden. Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image