vrijdag 26 april 2024

Elektrische Suzuki Burgman onderweg?

Uit India komen enkele foto’s die twee elektrische Suzuki Burgman laten zien tijdens een test. Da’s nieuws dat nieuwe en veelbelovende scenario’s voor Suzuki opent. Vooral als je bedenkt dat na het prototype van de Burgman-brandstofcel van 2011 niets ‘groen’ meer is gezien van Suzuki.

Dat Suzuki – net als veel andere merken – worstelde met de ontwikkeling en het ontwerp van nieuwe elektrische voertuigen was eigenlijk wel bekend. Op de in maart opgedoken schetsen leek het elektrisch aangedreven voertuig vooral klein en eenvoudig. Of je ‘m mee kon nemen in je auto. Het beeld dat Suzuki schetst met de foto’s uit India, laat zien dat ‘Hamamatsu’ verder is dan gedacht.

MV Agusta: nieuwe Adventure, 500cc en elektrische motoren

Suzuki Burgman: Geen uitlaat

Natuurlijk zijn de foto’s wazig, van veraf genomen. Maar de afwezigheid van de uitlaat en de aanwezigheid van een volumineus element in de buurt van de achterwielnaaf laten weinig ruimte voor interpretatie. Bij nader inzien is ook de schokdemper aan de rechterkant te zien. Da’s in zoverre vreemd als je bedenkt dat de benzinevariant een schokdemper aan de linkerkant heeft Natuurlijk zijn er geen officiële gegevens. Voor India kunnen we ons een scooter voorstellen met een topsnelheid van ongeveer 80 km/u en een pakket lithium-ion batterijen met een bereik van bijna 90 km.

Hoe concreet ook, toch blijft de Suzuki Burgman op de foto voorlopig een eenvoudig testmodel waarmee Suzuki blijkbaar in jaren ontwikkelde techniek op de proef stelt. Daarom is het ook niet te verwachten dat we de elektrische Burgman voor 2022 in India zien. En Europa ligt nog verder weg.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen