13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Suzuki Katana ook in het zwart

De Suzuki Katana kleurt zwart op de EICMA 2018.

Een maand na de onthulling van de nieuwe Suzuki Katana op de InterMot in Keulen, is in Milaan een tweede, duistere variant gepresenteerd. Waar het zwarte blok en uitlaat bij de zilverkleurige Katana zorgen voor het contrast, versterken ze in de zwarte versie de scherpe lijnen van de Katana. Het enige dat kleur bekend is het Suzuki. Dat staat in rood op de tank.

Details

Technisch verschilt de zwarte Suzuki Katana niet van de zilvergrijze. Dat betekent dezelfde vloeistofgekoelde 999 cc viercilinder. Dit blok levert 150pk @ 10.000 tpm en 108Nm @ 9.500 tpm. Koppel dat aan het lage gewicht van 215 kg en je weet dat je met de Katana met een scherp sturende motor te maken hebt.

Technische gegevens

De nieuwe Katana heeft een wielbasis van 1.460 millimeter en een zithoogte van 825 millimeter. Om de prestaties extra kracht bij te zetten, is gekozen voor een sportieve band van Dunlop, de Sportmax Roadsport 2, die speciaal ontworpen is voor de nieuwe Katana. Voor het achterwiel wordt die band in de maat 190/50 ZR-17 gemonteerd en om het voorwiel in de maat 120/70 ZR17. De upside‑down voorvork met een diameter van 43 mm wordt geproduceerd door KYB en is volledig instelbaar. Standaard is de Katana sportief en toch comfortabel afgesteld. De 310 mm grote remschijven zijn afkomstig van Fujico en voor het voorwiel voorzien van Brembo‑remklauwen met vier zuigers, waarmee de remkracht perfect te doseren is. Uiteraard is de Katana ook uitgerust met in drie standen in te stellen tractiecontrole en ABS.

Levertijd

In het voorjaar van 2019 staat de nieuwe Katana bij de Nederlandse Suzuki‑dealers.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen