Suzuki Katana ook in het zwart

De Suzuki Katana kleurt zwart op de EICMA 2018.

Een maand na de onthulling van de nieuwe Suzuki Katana op de InterMot in Keulen, is in Milaan een tweede, duistere variant gepresenteerd. Waar het zwarte blok en uitlaat bij de zilverkleurige Katana zorgen voor het contrast, versterken ze in de zwarte versie de scherpe lijnen van de Katana. Het enige dat kleur bekend is het Suzuki. Dat staat in rood op de tank.

Details

Technisch verschilt de zwarte Suzuki Katana niet van de zilvergrijze. Dat betekent dezelfde vloeistofgekoelde 999 cc viercilinder. Dit blok levert 150pk @ 10.000 tpm en 108Nm @ 9.500 tpm. Koppel dat aan het lage gewicht van 215 kg en je weet dat je met de Katana met een scherp sturende motor te maken hebt.

Technische gegevens

De nieuwe Katana heeft een wielbasis van 1.460 millimeter en een zithoogte van 825 millimeter. Om de prestaties extra kracht bij te zetten, is gekozen voor een sportieve band van Dunlop, de Sportmax Roadsport 2, die speciaal ontworpen is voor de nieuwe Katana. Voor het achterwiel wordt die band in de maat 190/50 ZR-17 gemonteerd en om het voorwiel in de maat 120/70 ZR17. De upside‑down voorvork met een diameter van 43 mm wordt geproduceerd door KYB en is volledig instelbaar. Standaard is de Katana sportief en toch comfortabel afgesteld. De 310 mm grote remschijven zijn afkomstig van Fujico en voor het voorwiel voorzien van Brembo‑remklauwen met vier zuigers, waarmee de remkracht perfect te doseren is. Uiteraard is de Katana ook uitgerust met in drie standen in te stellen tractiecontrole en ABS.

Levertijd

In het voorjaar van 2019 staat de nieuwe Katana bij de Nederlandse Suzuki‑dealers.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?