Te koop: Milwaukee Aprilia RSV4s

De Sint is weer in het land en dat maakt sowieso hebberig, maar als je plots ook specifiek weet wat je hebben wilt, is de drang geld over de balk te smijten alsof er geen dag van morgen is, echt niet meer te houden. Dus. Het Milwaukee Aprilia WK Superbike-team doet vier RSV4-racers in de uitverkoop.

Logischerwijs duiken deze tijd van het jaar meer racemotoren op die van eigenaar mogen wisselen, maar deze winter kon het einde van het seizoen wel eens het begin zijn van een storm aan motorfietsen met een niet te peilen ‘moet ik hebben’-factor. Behalve de Aprilia’s van SMR (volgend jaar rijdt Shaun Muir Racing met de nieuwe BMW S1000RR, dus aan RSV4s hebben ze niet zo veel meer) verscheen onlangs ook al een Fireblade van het Triple M Honda-team op de online verkooppagina’s. MV trekt voor komend seizoen de stekker uit het SBK-project, dus wellicht valt ook bij het merk uit Varese binnenkort een F4 ‘voor weinig’ binnen te slepen. Of Ten Kate ‘hun’ Fireblades gaat verkopen, valt nog te bezien, overigens…

Afijn, terug naar de RSV4s van Milwaukee Aprilia. Het betreft volledige motoren in volledige WSBK-specificatie. Wat dat inhoudt, is gissen, want veel van wat je ziet is niet of enorm moeilijk vrij te verkrijgen – voor de exacte inhoud van ‘WSBK Spec’ moet je dan ook contact opnemenmet SMR. Even de catalogi van Öhlins, Brembo en Akrapovic nalopen, rekenmachine erbij, denken we dat alleen al de racevering, -remmerij, en de -uitlaatlijn neerkomt op zo’n 25.000 euro. Om en nabij evenveel als je betaalt voor een Aprilia RSV4 RF bij de plaatselijke dealer. Tel daar de onbetaalbare, voor SMR gemaakte racedelen bij op – en het feit dat je dan eigenaar wordt van dé motor van dan wel Eugene Laverty, dan wel Lorenzo Savadori – en plots valt de 65.000 euro die het Britse raceteam voor de motoren – let wel: per stuk! – vraagt wel mee. 

Mocht je dit bericht niet enkel aangeklikt hebben om te kwijlen – we hebben er alleszins begrip voor als dat wel het geval is, overigens – en ben je echt geïnteresseerd in misschien wel de allerdikste circuitfiets die je momenteel kopen kan, mail dan vooral het raceteam even. Dat kan hier dus!

Morgen is het Black Friday, dus wellicht kun je wel een lekkere korting bedingen bij meneer Muir en de zijne… niet geschoten is immers altijd mis!

Foto’s: Milwaukee Aprilia

 

 

[justified_image_grid ids=27981,27982,27983,27984,27985,27986,27987,27988,27989,27990]

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?