Toni Bou behaalt zijn 27ste wereldtitel Trial!

Met de annulering van de zesde rondes en het winnen van alle vijf voorgaande gereden rondes, is de Catalaan Toni Bou cijfermatig al kampioen van de X-Trial 2020. Sinds 2007 domineert Bou in zowel indoor als outdoor trial.

Het coronavirus heeft ook z’n effect op de sport. Met de annulering van de Oostenrijkse ronde van het Wereldkampioenschap X-Trial 2020, gepland voor 21 maart, is Toni Bou nu al zeker van de titel. Het is zijn veertiende indoortitel en met dertien outdoortitels, verstevigt de Catalaanse coureur zijn eigen record: 27 wereldtitels!

Het Wereldkampioenschap X-Trial heeft nu vijf rondes achter de rug. Het WK eindigt op 25 april in Andorra. Ervan uitgaande dat het coronavirus dan nog niet z’n biezen heeft gepakt, zal deze ronde ok geen doorgang vinden. Toni heeft alle rondes gewonnen en leidt het voorlopige klassement met 100 punten en is onbereikbaar voor nummer twee  Adam Raga. Die heeft 75 punten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.