dinsdag 16 juli 2024

Toni Bou behaalt zijn 27ste wereldtitel Trial!

Met de annulering van de zesde rondes en het winnen van alle vijf voorgaande gereden rondes, is de Catalaan Toni Bou cijfermatig al kampioen van de X-Trial 2020. Sinds 2007 domineert Bou in zowel indoor als outdoor trial.

Het coronavirus heeft ook z’n effect op de sport. Met de annulering van de Oostenrijkse ronde van het Wereldkampioenschap X-Trial 2020, gepland voor 21 maart, is Toni Bou nu al zeker van de titel. Het is zijn veertiende indoortitel en met dertien outdoortitels, verstevigt de Catalaanse coureur zijn eigen record: 27 wereldtitels!

Het Wereldkampioenschap X-Trial heeft nu vijf rondes achter de rug. Het WK eindigt op 25 april in Andorra. Ervan uitgaande dat het coronavirus dan nog niet z’n biezen heeft gepakt, zal deze ronde ok geen doorgang vinden. Toni heeft alle rondes gewonnen en leidt het voorlopige klassement met 100 punten en is onbereikbaar voor nummer twee  Adam Raga. Die heeft 75 punten.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen