Tribute to Jaap Timmer

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Zoals u in ons vorig blad heeft kunnen lezen heeft het bestuur van de KJMV gemeend het 30 jarig bestand van de club te vieren door een groots motorspectakel te organiseren met als item ‘de TT van Assen’ en ‘Mister TT, Jaap Timmer’. Helaas is Jaap ons in januari van dit jaar ontvallen, maar iedereen is het er over eens dat hij een markant figuur in de motorsport was met een evenzo markante stem. En deze man willen wij gedenken! Zijn sigaar was zijn handelsmerk geworden.

Velen onder ons zijn trouwe bezoekers van de TT-races en/of andere evenementen op het roemruchte Asser TT-circuit. Ik zelf ga al vanaf 1966 en heb 2 keer verzuimd i.v.m. ziekte. De laatste 15 jaar ga ik elk jaar met mijn 2 dochters aan mijn zijde en maken we er een leuke vader-dochterdag van. 

Jaren achtereen hoorden wij vanaf de Hoofdtribune de stem van Jaap Timmer over het circuit heen rollen en zijn spraakmakende uitdrukkingen deden vele aanwezigen glimlachen. Zijn vader, een begenadigde coureur, heeft zijn naam aan een bocht gegeven, de Geert Timmer-bocht. Een niet te makkelijk te nemen bocht weten de coureurs en voor een aantal een pijnlijke bocht…

Op deze OPENBARE CLUBDAG laten wij een keur aan originele en replica race-motoren zien van Japanse makelij, maar omdat de TT van Assen al meer dan 90 jaar gehouden wordt vinden wij het toepasselijk om ook klassieke racers te tonen van niet Japanse makelij.

Onze opzet is minimaal 70 van deze 2 en 3-wielers te laten zien en er zijn al heel wat toezeggingen. Wij zien het als een uitdaging om de Golden Boys van Daytona hier aanwezig te hebben, maar helaas zullen we het zonder Rob Bron en Jack Middelburg moeten doen. Daarom hebben wij hun zoons ook gevraagd. De motoren van deze heren zullen in ieder geval aanwezig zijn… Jammer dat Wil Hartog verstek laat gaan.

Om u even warm te maken, wij zijn blij dat wij u kunnen tonen de Yamaha en Suzuki motoren van Jack Middelburg, Boet van Dulmen, Marcel Ankoné, Theo Bult, Jan Kostwinder, een Steenks Harris TZ naast een Norton Manx, König solo en zijspan racers, Norton zijspan racer, Maico, Honda RC181, Honda C71Z fabrieks racer, Yamaha PQ47 fabrieks racer, Riemanox, Morbidelli, Gilera fabrieks racers enz, enz…

Er zijn diverse mensen aan de gang om de hoeveelheid en verscheidenheid van deze motoren uit te breiden. Maar…, bij deze roepen wij u op om ons te helpen in ons streven om dit evenement tot een succes te maken en uw race-motor ook ter beschikking te stellen. Diverse attributen rondom de TT zijn welkom. Erg leuk zou zijn een half afgebouwde racer in een oude werkplaats-setting (met gereedschap en strobalen) te kunnen weergeven. Wij horen graag van u!!

Informatie en opgeven:
Peter van der Zon – voorzitter@kjmv.nl – 06 81501492

Plaats van handeling: de grote zaal van Hotel
‘De Rijper Eilanden’ Zuiddijk 2a 1483 MA De Rijp.

Inbrengen van de motor is om 09.00 uur.
De opening vindt plaats om 12.00 uur.
Het einde van de show is rond 18.00 uur.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?