vrijdag 19 april 2024

Triumph komt met nieuwe Rocket III Roadster

In 2010 kwam Triumph met de Rocket III Roadster, een nog dikkere versie van de toch al legendarische Rocket III. In 2013 ziet de Rocket III Roadster er echter niet alleen zwarter uit, hij kreeg ook nóg meer koppel. Op alle voorgaande Rocket III-modellen werd het enorme koppel in het 2294 cc motorblok namelijk in de eerste drie versnellingen elektronisch verlaagd.

Maar nu de prestaties van de Rocket III Roadster bekend zijn, is de tijd gekomen om voluit te gaan. Alle beperkingen zijn opgeheven en het volledige koppel en vermogen komen nu al beschikbaar vanaf het moment dat de koppeling wordt losgelaten. Als je dat nog durft… Want we hebben het over 148 pk en 221 Nm. Ai!

De styling is aangepast en laat de Roadster er iets ‘duisterder’ uitzien. Veel onderdelen zijn nu bijvoorbeeld zwart in plaats van verchroomd. Denk daarbij aan de radiatorkappen, ABS-pulsringen, achterspatbordhouders, airbox-cover, voorvorkbeschermers, claxoncover, koplamphuis en –ring en de spiegels.

De nieuwe Rocket III Roadster wordt leverbaar in metallic zwart met twee rode centre-stripes en in matzwart met twee witte centre-stripes. Rond april zal de Roadster in winkels staan. Prijzen beginnen vanaf 19.490 euro.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen