donderdag 25 april 2024

Triumph maakt zijn miljoenste motorfiets uit het Hinckley tijdperk!

Triumph ging eind jaren zeventig samen met de rest van de Britse motorindustrie vrijwel failliet. John Bloor kocht de rechten van het bedrijf toen het in 1983 onder curatele werd gesteld. Een paar jaar lang lag Triumph verloren in de woestenij, maar na een bezoek aan een aantal moderne Japanse motorfabrieken waar hij zag hoe een productiefaciliteit moet worden gebouwd, georganiseerd en gemanaged, werd Triumph herboren, met nieuwe modellen voor 1991 die het begin markeerden van het Hinckley-tijdperk.

Nu worden de meeste Triumphs in het buitenland gemaakt, maar Hinckley maakt ook nog steeds motorfietsen in het VK. En, de miljoenste motorfiets die in dit nieuwe Hinckley-tijdperk wordt gemaakt, is een speciale eenmalige Tiger 900 Rally Pro. De miljoenste Triumph werd onthuld op het hoofdkantoor van Triumph in Hinckley door Nick Bloor, CEO, in het bijzijn van het Britse team. Het is een op maat gemaakt, gelakt model van de Triumphs Tiger 900 Rally Pro.

Met zijn verfijnde custom zilveren lak en één miljoenste afbeelding, zal deze speciale ‘mijlpaal motorfiets’ te zien zijn op de Triumph-stand tijdens Motorcycle Live dit jaar in het NEC en vervolgens in Triumph’s Factory Visitor Experience* in een nieuwe, speciaal ontworpen 120-jarig jubileum display.

Over Triumph Motorcycles

Vandaag de dag opereert Triumph vanuit vijf productiefaciliteiten, die allemaal worden aangestuurd en geleid door het hoofdkantoor in Hinckley, Leicestershire, waar elke Triumph wordt ontworpen en getest in Triumphs expertisecentrum voor design. De meest recente toevoeging aan de infrastructuur van Hinckley is een nieuwe assemblagefabriek in het VK, gebouwd om de wereldwijde productieflexibiliteit te vergroten en de bestaande miljoenen kostende spuiterij en snelle prototyping-faciliteiten aan te vullen.

Triumph is een echt internationaal bedrijf en heeft 13 verkoop- en marketingkantoren over de hele wereld, productie- en productiefaciliteiten in Thailand, waar het bedrijf zijn eigen giet-, spuitgiet-, machinale bewerkings- en assemblagefaciliteiten heeft, en fabrieken in India en Brazilië, waar motorfietsen worden geassembleerd die voor de lokale markten zijn bestemd.

Vanaf januari 2022 nodigt Triumph-fans van over de hele wereld uit om met de fabriek de ‘pure geest van het motorrijden te vieren’, in een reeks ontmoetingen en speciale evenementen gedurende het hele jaar. Houd een oogje in het zeil voor meer details.

*Het Triumph fabrieksbezoekerscentrum is gratis te bezoeken. Het is gevestigd in het hoofdkantoor van Triumph in Hinckley, Engeland en is dagelijks geopend van woensdag tot en met zondag, van 10.00 tot 16.30 uur.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen