Triumph onthult nieuwe TFR Rocket III op Paleis Soestdijk

Weet je nog, De nieuwe Rocket van Triumph? Die héle dikke, ‘Triumph Factory Custom’, Rocket III? Met 221 Nm aan moddervet koppel uit dat motorblok van maar liefst 2458cc? Nou, die krachtpatser wordt tijdens het Concours d’Elegance in Nederland op Paleis Soestdijk, op 24 en 25 augustus, onthuld. Dat betekent een primeur voor de Benelux waar de Rocket nog niet anders dan op fotomateriaal te zien is geweest.

Een goede reden om de Rocket te komen bekijken, is het feit dat je ze in levende lijve maar weinig zult tegenkomen. Triumph heeft er namelijk maar 750 van gefabriceerd. En al verkocht, trouwens!

Een andere reden is dat we de komende jaren nog veel meer kunnen verwachten van de exclusieve TFC-lijn die begin dit jaar werd afgetrapt met deze Thruxton TFC. We verwachten dat nieuwe modellen van Triumph regelmatig eerst een TFC-editie krijgen om daarna het ‘gewone’ model bekend te maken. Dat hebben ze nu immers ook gedaan met deze Rocket 3R en Rocket 3GT. Er worden van deze modellen slechts 750 stuks gemaakt en qua uitrustingsniveau laat Triumph hiermee zien wat er allemaal mogelijk is als geld geen grote rol speelt.

En daarmee stappen de Engelsen natuurlijk ook een beetje in dat wat merken als MV Agusta en Ducati al vele jaren doen: meer geld vragen voor exclusiviteit. Met een speciale genummerde brief, ondertekend door CEO Nick Bloor, een op maat gemaakt boek en speciale afdekhoes onderstreept Triumph die exclusiviteit.

Wij hebben de Triumph Rocket 3 al mogen bewonden in Engeland. Check hier de video:

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?