Triumph Rocket III: komt de supercruiser terug?

Tijdens de besloten Triumph dealerconferentie werden enkele preproductiemodellen gepresenteerd. Smartphones en camera’s waten helaas verboden.

Triumph zet z’n tanden in de bestaande modellen. Kleine verbeteringen, snoeiharde wijzigingen, andere blokken hebben geleid tot een verfijning van de volledige range. Alleen werd over de Rocket III nog met geen woord gerept.

Officieel is nog niets bekend. Maar goed ingevoerde bronnen verwachten een nieuwe Rocket III. Met een driecilinderblok van 2.500cc! Het vermogen zou groeien naar een machtige 180pk en het koppel naar een monsterlijke 230Nm.

De foto hierboven is een heimelijk geschoten plaatje van een powerpointpresentatie. Daar valt het volgende op te zien: een 3-2 uitlaatsysteem, enkelzijdige swingarm, upsidedown vork voor, dubbele remschijven in de waarschijnlijke maat 330mm en Brembo M50 remklauwen.

Zeker is dat de gepresenteerde Rocket III meer is dan een plaatje. Triumph heeft er echt plannen mee. Wanneer is absoluut nog niet bekend. Wat we zien zou ook een limited edition kunnen zijn. Immers presenteert Triumph jaarlijks van zulke vingeroefeningen. Het personeel in Hinckley mag zo nu en dan zelf modellen ontwerpen en bouwen. We gaan er voorzichtig vanuit dat we in de loop van 2019 meer info ontvangen over de nieuwe Rocket III

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?