Triumph Scrambler 1200 Video-teaser #5

Dat Triumph een hoop bombarie maakt rondom de lancering van hun Scrambler 1200 is duidelijk. Er is een inmiddels vijfde video-teaser opgedoken die hints geeft over hun nieuwe ‘Big-Bore’ retro. Op 24 oktober organiseert Triumph een groot evenement in London waar ze deze nieuwe motor statisch introduceren. En tot die tijd maken ze ons lekker met subtiele onthullingen.

Deze laatste clip heeft de focus op de ‘offroad’ eigenschappen van de Scrambler. Het merk geeft tussen de letterlijk stoffige beelden aan dat de motor klaar is voor het ‘echte’ avontuur. Eerdere video’s onthulden al steeds meer van wat we op 24 oktober kunnen verwachten, een introductie waar wij uiteraard ook bij zijn in London om verslag te doen. We zagen al eerder details als een enkele koplamp met Triumph logo en een zijlings gemonteerde dubbele uitlaat. Ook vielen de (naar alle waarschijnlijkheid USD) gouden vorkpoten op.

MCN heeft overigens in maart van dit jaar al spyshots geplaatst van tests van deze nieuwe Scrambler 1200 in Spanje. En het lijkt er op dat dit exact dezelfde motor is.

Deze Scrambler is de nieuwste aanwinst in een lijn van 1200cc parallel-twin retro-modellen. Het blok werd geïntroduceerd in 2016 en drijft inmiddels de Bonneville, Thruxton en Bobber aan. Triumph heeft overigens al een 900cc Street Scrambler in het gamma, maar het lijkt er dus op dat deze 1200 variant een meer potente versie is die zowel on- als offroad zijn mannetje kan staan.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?