woensdag 28 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Triumph sponsort Distinguished Gentleman’s ride

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Motormerk Triumph is  uitermate trots om -voor het vijfde jaar op rij- de Distinguished Gentleman’s ride (DGR) te mogen ondersteunen als hoofdsponsor.
Op zondag 30 september 2018 zullen meer dan 120.000 “goed geklede” mensen in meer dan 650 steden over de hele wereld dassen strikken, bretels rechttrekken, tweed afkloppen en  wijdbeens op hun favoriete, liefst klassieke, motorfiets plaatsnemen. Dit om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor de gezondheid van mannen in het algemeen, prostaatkanker en mentale gezondheid in het bijzonder.

The Distinguished Gentleman’s Ride werd door Mark Hawwa opgericht in Sydney, Australië. De inspiratie ervoor kwam van een foto van Don Draper, een personage uit de populaire hitserie Mad Men, die zijn mooiste pak droeg terwijl hij op een klassieke motor zat. Mark besloot dat een thema-motorrit een geweldige manier zou zijn om het -soms negatieve- stereotype van mannen op motorfietsen te bestrijden, terwijl tegelijkertijd de wereldwijde motorfietsgemeenschap met elkaar verbonden zou worden.

De eerste rit in 2012 bracht in 64 steden al meer dan 2.500 rijders samen. Het succes van het evenement moedigde de oprichter aan om na te denken over hoe dit kon worden gebruikt om een waardig doel te ondersteunen.  Dit leidde uiteindelijk tot de grootste wereldwijde ride-outs ooit, met meer dan 94.000 motorrijders die in 92 landen 4.850.000 miljoen dollar voor liefdadigheidsdoelen ophaalden!

Triumph zag dat de Distinguished Gentleman’s Ride alles heeft als het gaat over de essentie van motorrijden. Sinds 2014 hebben we het evenement dan ook rechtstreeks, maar ook met de hulp van ons wereldwijde netwerk van meer dan 700 dealers en honderdduizenden gepassioneerde motorrijders gesteunden zo “DGR” zien uitgroeien tot een wereldwijd fenomeen.

Onze gezamenlijke focus ligt op mannen voor wie het in het leven niet vanzelf gaat. Meer specifiek maken we gebruik maken van de gepassioneerde steun van onze rijders die met de rit geld inzamelen voor onderzoek naar prostaatkanker en programma’s voor geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventie, als onderdeel van de DGR-missie om de gezondheid van mannen wereldwijd te ondersteunen. Deze fondsen worden geïnvesteerd via de Movember Foundation, ’s werelds grootste organisatie voor mannengezondheid.

HOE IS TRIUMPH MOTORCYCLES HIERBIJ BETROKKEN?
Triumph zorgt voor de hoofdprijzen voor de best gesponsorde rijders, waarbij de top 3 een motorfiets uit de iconische Bonneville-line-up van Triumph mag uitkiezen! Daarnaast kunnen deelnemers zich op de DGR-website aanmelden om mee te doen aan de Triumph DGR Groep of de Bonneville Spirit of ’59 Groep, waar de top 5 van elke groep een uiterst keurige rij-outfit zal winnen, inclusief een Digby Tweed-jas en bijpassende leren weekendtas.

Daarnaast ondersteunen we de rit door contact te leggen met de wereldwijde community van Triumph fans en berijders. Dit doen we vanuit ons netwerk, maar ook via een reeks ambassadeurs waaronder Triumphs eigen avonturier Charley Boorman, wat geholpen heeft om DGR nog meer te laten groeien.
De DGR Digby jas , een  limited editie T-shirt en stickerset zijn ook verkrijgbaar bij de Triumph-dealers, waarbij door Triumph voor elk gekocht item een donatie aan de Distinguished Gentleman’s Ride wordt gedaan.

HOE KUNNEN FANS MEEDOEN?
Als je je beste tweed jasje, smoking of cocktailjacket wilt aantrekken om deel te nemen aan de Distinguished Gentleman’s Ride, kun je meer informatie krijgen of je aanmelden door naar de website van DGR te gaan: www.gentlemansride.com
Maak je geen zorgen als je er onverhoopt toch niet bij kan zijn. Van Londen tot Lahore en van Los Angeles tot Sydney kun je de updates en afbeeldingen van Triumph-rijders die over de hele wereld deelnemen, volgen via de officiële sociale media van Triumph Motorcycles.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelDe nieuwe GS is er
Volgend artikelOok de RT aan de 1250

Gerelateerde artikelen