13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

TT Assen kost motorrijders hun rijbewijs

Je kunt er elk jaar de klok op gelijk zetten. De TT Assen gaat altijd samen met de nodige verkeerscontroles en dat was deze zondag niet anders. Ook de afloop verraste niet: zes motorrijders moesten gisteren hun rijbewijs inleveren, zaterdag overkwam datzelfde al vijf motorrijders. Dat brengt het totaal ingevorderde rijbewijzen op elf.

Het politieteam Verkeer Oost-Nederland klokte zondag zes motorrijders terwijl ze meer dan vijftig kilometer per uur te hard reden. Een van deze motorrijders reed dusdanig hard dat hij waarschijnlijk een cursus over verantwoord rijgedrag moet volgen. Het politieteam reed zondag rond in opvallende en onopvallende politie-auto’s.

Bij deze controles werd de snelheidslimiet ook nog 54 keer overschreden met meer dan dertig kilometer per uur. Ook automobilisten waren de pineut: tien kregen een boete voor niet hands-free bellen. Ook werden er boetes aan automobilisten uitgedeeld voor het negeren van een rood kruis, inhalen over de vluchtstrook en rijden door rood.

Op zaterdag maakte een bestuurder het wel heel bont: de persoon reed met twee lekke banden en ging kort op de vlucht voor de politie. Hij werd aangehouden en bleek flink gedronken te hebben.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

2 Reacties

 1. Het is wel kinderachtig en voorspelbaar van de politie om zoals gewoonlijk, op snelheid te gaan controleren!
  Het is voor de veiligheid van het verkeer!!, maar laten ze de rijders zorgen dat ze niet zo snel kunnen gaan rijden, maar onder begeleiding van de politie, groepen van 50-100 motoren tezamen, c.a. 100 km/u, tot buiten de race snelheid gebied toe, en daarna op de A en N wegen zelf te laten rijden. Dus, geen geld klopperij meer!!!, maar echt een veilige terug, de reis laten maken en niet door “weg” coureurs laten bepalen!

  • Jammer deze reactie het laat zien dat men denkt dat het controleren is om het geld.
   Dat is welliswaar een bijkomend effect van deze controles , die toch echt gericht is tegen verkeershufters die denken dat de verkeerswetgeving alleen voor een ander is.
   Totdat er een ongeluk plaats vindt waar een dierbare bij betrokken raakt.
   Wie zich niet aan de wetgeving wenst te houden moet hard worden aangepakt.

Reacties zijn gesloten.