Veelbelovend: Honda CB4X Concept

Toegeven, Valerio Aiello – en zijn team – heeft zich echt overtroffen met de Honda CB4X-concept. De motor ziet er sinister, snel en toch ook comfortabel uit. Met z’n enkelzijdige achterbrug, sportieve 17″ banden voor en achter en een agressief breed stuur staat de Honda CB4X te trappelen om bocht na bocht aan te vallen.

Dat agressie best gepaard kan gaan met comfort bewijzen de ruime rijwielmaten, royale windbescherming en het soepele viercilinder blok voor.

De details beloven veel. De ingetogen achterzijde, de dubbele uitlaat van SC-Project, de kleine LED koplampen. Het belooft allemaal veel goeds als Honda erin slaagt zulke details te behouden in de productieversie.

Aan de andere kant: de geschiedenis leert dat Honda de ideeënrijkdom van het R&D-centrum in Rome nog wel eens in de kast laat liggen. Maar mogelijk dat het succes van de X-ADV het hoge management in Japan op andere gedachten heeft gebracht.  

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?