maandag 30 januari 2023

Video: 1.000 km beurt voor de Kawasaki Z650 van MBU-winnaar Michel

‘Zodra het weer mag, ga ik meteen mijn nieuwe motor aan mijn familie showen.’ Met deze belofte vertrok Michel van der Gouw eind mei, nadat hij op het MotorNL-hoofdkwartier in Hilversum de gloednieuwe Kawasaki Z650 in ontvangst nam. Waarschijnlijk ten overvloede melden we hierbij nog even dat hij die won tijdens onze speciale winactie op MOTORbeurs Utrecht.

MOTORbeurs-winnaar Michel ontvangt Kawasaki Z650

Belofte maakt schuld, dus nadat Marc Rutte liet weten dat familie weer bezocht mocht worden, sprong Michel op zijn Z650 en reed zich een slag in de rondte om iedereen z’n nieuwste aanwinst te laten zien. Dan zit je zo op 1.000 kilometer en dus was het tijd voor de eerste beurt.

Wij maakten van de gelegenheid gebruikt om Michel uit te horen over de Kawasaki Z650, waarvan hij inmiddels een heel aardig beeld heeft: ‘De Z650 rijdt heel lekker, je kunt er echt goed mee de bocht door, al is het daarbij wel zaak om de banden op temperatuur te hebben. Verder rijdt de motor heel prettig. Het schakelen gaat bijvoorbeeld zeer soepel en daarnaast bevalt het tft-beeldscherm mij zeer. Zelfs in de zon is het prima afleesbaar. De remmen zijn wat mij betreft ook een pluspunt. Heel krachtig en goed te doseren! En dan het verbruik, dat valt echt op. Ik zit op 1 op 24 en dat is wel heel erg fijn.’

Het hoe en wat van de 1.000-beurt

Wil je weten wat er precies met een 1.000 kilometer-beurt gedaan wordt? En waarom dat echt wel nodig is? Bekijk dan hieronder de speciale film die wij maakten bij Premium Motors in Apeldoorn.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen