Video: de ontwikkeling van de 2021 Suzuki Hayabusa

Afgelopen week werd de 2021 Suzuki Hayabusa gepresenteerd. Rond de Suzuki werd de afgelopen jaren veel ruis gecreëerd. De geruchten waren niet van de lucht. Dat de Busa ver over de 200 pk zou gaan, dat de topsnelheid richting 320km/u zou gaan. En nu er eenmaal is, overvalt je misschien een licht gevoel van teleurstelling. Puur op de cijfers lijkt de Hayabusa de mindere van de oude. Het spektakelstuk dat de oude opvoerde tot in de Tweede Kamer aan toe, blijft in 2021 achterwege.

2021 Suzuki Hayabusa: de magische Busa is terug!

Benchmark Kawasaki H2R

De Kawasaki H2R heeft wat dat betreft de bakens verzet. Je kunt je afvragen of deze motor ooit nog te overtreffen is. De geschiedenis zal leren of het samenspel van Kawasaki Heavy Industries een meesterstuk heeft opgeleverd dat voor alle merken ver buiten bereik blijft. Het zou wel eens kunnen zijn dat de inzet van zoveel kapitaal, kennis en vakmanschap zelfs alleen is voorbehouden aan conglomeraten als Kawasaki. Dat alles neemt niet weg dat de Suzuki Hayabusa beslist een bijzondere motor is.

Unieke inkijk

De video laat zien hoe projectleiders, ingenieurs, testrijders, en ontwerpers in staat zijn een bijzondere motor te ontwikkelen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Niet veel mensen buiten Suzuki zullen ooit te zien of te horen krijgen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een product als de Hayabusa. De unieke video geeft een fascinerende kijk op dat proces.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?