VIDEO – GS Trophy dag 1: Nederland debuteert in top 10

350 kilometer vol diep gravel en oneindige stofwolken; Team Nederland werd op deze eerste dag van de GS Trophy 2020 onmiddellijk in het diepe gegooid. Met een aardig resultaat! Door met een negende plek te debuteren in het deelnemersveld met maar liefst 23 teams liet Nederland zien dat het een team is om rekening mee te houden.

Maar, daar ging een lange dag aan vooraf. Stipt om vijf uur gingen de wekkers: opstaan, tent en spullen inpakken en ontbijten. Om voor zevenen, met nog een flinke jetlag in de benen, op de motor te zitten. Onder leiding van een marshall en samen met Team Nordic (Denemarken, Noorwegen en Finland) werd er bij het krieken van de dag zo’n hondertwintig kilometer gereden naar de eerste proef: een dubbele rivierdoorwading met enkele obstakels.

Team NL presteerde prima, maar niet volgens eigen ambities. Peet: ‘Ik ging als eerste en vloog er duidelijk te fanatiek in. Eigenlijk ging het bij de eerste doorwading al mis en daardoor missen we nu toch wat punten. Zonde!’ Maar toch: met de achtste plek laat Team NL hier maar liefst vijftien teams achter zich.

Uiteindelijk hadden Nikki en haar damesteam het moeilijk tijdens de eerste proef.

De tweede proef bleek een minder spectaculaire. Met één rijder geblinddoekt op de motor en een ander op afstand via een communicatiesysteem aanwijzingen gevend, moest een parcours afgelegd worden. Hoewel deze opdracht juist naar eigen gevoel goed ging, bleek het resultaat minder dan bij de eerste opdracht: een tiende plek.

Jaap bleek na afloop getergd: ‘Hoewel het prima ging, had ik toch gehoopt op een iets hogere plek in de rangschikking. Overall staan we nu tiende en het gat met de koplopers is toch behoorlijk groot. Natuurlijk, er gaat nog van alles gebeuren en we zijn nog maar net onderweg, maar het moet wel net wat beter!’

Tekst gaat verder onder de video

Peet: ‘Maar we heben wel genoten, niet normaal! Het is echt genieten om over de wegen hier te rijden. Waar je in Nederland één onverhard pad te midden van heel veel asfalt vindt, is het hier precies andersom. Met telkens prachtige uitzichten over bergketens en kustlijnen zijn de verbindingsstukken tussen de proeven zonder twijfel de moeite van de lange vliegreis waard!’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?