zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Vier nieuwe Bridgestone banden

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

 
Bridgestone zal op de komende Intermot show in Keulen niet minder dan vier nieuwe banden introduceren. ‘’The next level’’ noemt Bridgestone zelf de volkomen nieuw ontwikkelde Battlax Hypersport S22. Een nieuw profiel zorgt voor lichter sturen met een opvallende goede feedback naar de rijder voor veel vertrouwen. Voor de achterband is de 5LC technologie gebruikt met een slijtvaste compound voor het midden van de band, die overgaat naar soft en zelfs supersoft. Het zo belangrijke silica in de band is nog fijner en beter verdeeld voor minder wielspin bij het accelereren op de natte weg en een aanzienlijke hogere (15 % !) bochtensnelheid dankzij de verhoogde grip.
 
Andere opvallende nieuwkomers bij Bridgestone zijn de ook al fonkelnieuwe Battlax Adventurecross AX41 en de Adventurecross Scrambler AX41S. Hoewel ze in één adem genoemd worden, zijn het wezenlijk verschillende banden. De Adventurecross AX41 is ontworpen voor de vele rijders van adventure motoren die een band zoeken die off road beter presteert dan de populaire A41, die meer op weggebruik gericht is. Dat is ook direct te zien aan de robuuste uitstraling van de AX41 met grote noppen. Dankzij de unieke Bridgestone Anti-irregular Wear (A-IW) technologie blijven die noppen veel langer hun scherpe kant houden en dat is een belangrijk en onderscheidend pluspunt.
 
Zeker voor het immens populaire café-racer & scrambler segment zijn de looks van een band  heel belangrijk. Deze rijders worden op hun wenken bediend met de nieuwe spectaculaire Adventurecross Scrambler AX41S. De AX41S is echter meer dan alleen een direct aansprekend stoer uiterlijk. Ook hier is weer gerespecteerde Bridgestone compound knowhow gebruikt voor een opvallende band die op droog, maar zeker ook op nat wegdek indruk weet te maken.
 
De Battlecross E50 is de band waar veel endurorijders naar uitgekeken hebben. Gehomologeerd voor alle FIM enduroklassen en toegelaten voor legaal gebruik op de weg. De E50 zit dan ook bomvol vernieuwende technologie. Zoals de toepassing van Dual Compound (waardoor de band ook makkelijker te monteren is) en ‘’Castle Block’’ profiel voor flexibele noppen, die net die extra tractie geven op wisselende ondergrond zoals dat bij enduro’s gebruikelijk is.
 
Goed nieuws is tenslotte ook dat deze vier nieuwe Bridgestone banden allen al in januari 2019 leverbaar zijn in alle courante maten.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen