dinsdag 16 juli 2024

Volkswagen laat Ducati Scrambler bouwen in Argentinië

Ducati heeft een overeenkomst bereikt met Volkswagen Group Argentina om bepaalde motorfietsen in Cordoba te bouwen. De assemblage van de motorfietsen moet voor het eind van het jaar beginnen.

Aangezien de Scrambler-reeks erg populair is in Argentinië, zal voor de lokale markt de Scrambler Icon bijvoorbeeld in Cordoba worden gebouwd. Het wordt de derde Ducati fabriek buiten Italië.

Ducati is al tien jaar eigendom van Audi AG, dat op zijn beurt tot VW behoort. Niettemin is het de eerste deal in zijn soort.

Yamaha gedwongen prijzen met 5% te verhogen; wat doen andere fabrikanten?

‘De Argentijnse motorfiets markt is zeer interessant, Ducati heeft een sterke positie in dit land waar we uitstekende resultaten hebben bereikt door de jaren heen, zowel in termen van volume en marktaandeel,’ zegt Francesco Milicia, vice-president Ducati Global Sales & After-Sales vice president.

‘In Argentinië kunnen we rekenen op een goede samenwerking met de Volkswagen Groep, die onze motorfietsen verdeelt. Dankzij deze sterke relatie kunnen wij deze belangrijke stap zetten die onze positie op deze markt verder zal versterken,’ voegt hij eraan toe.

‘Argentinië is een belangrijke pijler voor Volkswagen Latijns-Amerika. Met deze nieuwe investering zullen we ons merk in de regio verder versterken, met modellen die steeds beter zijn afgestemd op de behoeften van onze klanten.’ Dat zegt niet Francesco Milicia, maar Pablo Di Si, CEO van Volkswagen Latin America. ‘De start van de assemblage van Ducati in Cordoba is een groot genoegen, omdat Volkswagen Groep Argentinië de eerste dochteronderneming van de VW Groep wereldwijd is die dit gaat doen.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen