woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Wall of Death, terug van weggeweest op het Mega MotorTreffen!

Een paar jaar geleden leek het einde in zicht voor de steile wand in ons mooie kikkerlandje. Nadat Henny Kroeze in 2018 stopte, waren er geen stuntrijders meer in Nederland die zich hieraan waagden. Het leek voor goed voorbij voor dit spektakel.

Maar niets is minder waar, met Mash motoren bestrijden de stuntrijders van Dutch Wall of Death weer als vanouds de steile wand met een daverende show in de Wall of Death fueled by Ecomaxx. Een waar spektakel, dat je gezien moét hebben.

Bij het steile wand rijden wordt gebruik gemaakt van een houten ton. Nadat de stuntman vaart heeft gemaakt op een gedeelte met een hellingshoek van circa 60 graden zal hij naar het verticale deel van de ton sturen, waar hij vervolgens op een hoogte van een paar meter tegen de wand zijn rondjes rijdt. De snelheid bedraagt ongeveer 45 tot 50 kilometer per uur. De toeschouwers staan aan de bovenzijde van de ton en hebben van daaruit een prachtig uitzicht op het geboden spektakel. Wie deze stunt ooit in levende lijve heeft gezien, zal dat niet snel vergeten!

Kijk voor nog meer informatie op motor.nl/mega-motortreffen of bestel je kaartje direct op ticketpoint.nl!

Wall of Death
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen