13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Wat het succes van de MV Agusta Serie Oro ons leert

Zolang de voorraad strekt. Zowel bij de bekendmaking van de MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro als die van de Superveloce 800 Serie Oro stond deze zin er bij. En niet voor niets naar nu blijkt, want MV meldt ons dat beide modellen uitverkocht zijn. Slechts een paar dagen nadat de pre-order campagne online ging.

49.389 euro

Oké, met 300 stuks van beide modellen komt dit niet helemaal als een verrassing. Aan de andere kant staat de Brutale 1000 Serie Oro voor een hele forse 49.389 euro in de MOTOR.nl-prijslijst. Ook Superveloce 800 Serie Oro is met 32.089 euro behoorlijk stevig geprijsd.

Massaproductie

De kans dat er de komende tijd opnieuw speciale versies van MV Agusta’s uitkomen, is groot. Heel groot. Zo blijkt als Timur Sardarov aan het woord komt. Sardarov is sinds eind vorig jaar de CEO van MV Agusta nadat de Russische investeerder het Italiaanse motormerk overnam en liet direct weten geen toekomst te zien in ‘massaproductie’ (hoe kleinschalig die altijd al was binnen MV Agusta). De Serie Oro-modellen kun je dan ook het best zien als een soort van voorproefje van MV’s toekomst.

EICMA

Sardarov: “Wij zijn heel blij met het succes van deze twee lanceringen; het bewijst dat we op de goede weg zijn.” Vrij vertaald wil dit dus zeggen dat we tijdens de EICMA 2019 – begin november – nog veel meer speciale MV-specials mogen verwachten en dat is eigenlijk helemaal niet erg.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen