Wat is X?

‘Dit is X’. Dat zien we in het nieuwe promofilmpje dat Ducati onlangs uitbracht. In de video zien we een paar keer een kruis verschuinen. In de video gaat het van tattoo’s tot knooppunten en van x-benen tot bretels. Een vreemd iets voor een producent van motoren. 

Natuurlijk dient het filmpje wel ergens voor. De bedoeling is natuurlijk om de spanning op te bouwen voor de internationale beurs van Milaan die op 19 november start. Dat is ook de reden van de datum aan het eind van de video. Maar wat zou Ducati daar gaan onthullen? In de afgelopen jaren stond die X vaak voor een allroad-model, zoals bij de Triumph Tiger 800 XR-modellen. Ook de Honda VFR800X Crossrunner draagt die X met verve. Zou Ducati iets in de lijn van de Multistrada hebben ontwikkeld?

Maar misschien is het helemaal geen allroad. Wij kregen het filmpje toegezonden met een persbericht waarin stond: ‘”X” als bij een kruising van wegen waar twee verschillende werelden samenkomen, “X” als in het onbekende; “X” als in de low-speed eXcitement.’ Low-speed eXcitement? Een motorscooter dan misschien? Of een e-Bike? Tot 12 november blijft het gissen. Wij zijn benieuwd!

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.