Wat kost de CFMoto 1250 TR-G Grand Tourer?

In 2020 onthulde CFMoto met de 1250 TR-G zijn eerste model met grote cilinderinhoud. Terwijl de gelijkenis van de TR-G met BMW’s toonaangevende R 1250 RT voor ophef zorgde, keek menigeen ook op van de high-spec uitrusting. Naast de van KTM afgeleide krachtbron die het hart vormt van de 1250 TR-G, werd de deal nog aantrekkelijker gemaakt met een WP-vering, Pirelli-banden en een Brembo-remsysteem.

Na de onthulling was CFMoto aanvankelijk van plan om de GT in de eerste helft van 2021 in China op de markt te brengen. Helaas gingen die plannen niet door, maar de firma gebruikte onlangs de China International Motorcycle Trade Exhibition 2021 (CIMA) om het platform opnieuw te introduceren. Natuurlijk is de TR-G nog steeds uitgerust met KTM’s LC8 1.279 cc V-twin, goed voor 140 pk en 120,7 Nm. Samen met de KTM-koffiemolen zijn ook de radiaal gemonteerde Brembo-remmen en het enorme 12,3 inch tft-kleurenscherm terug van weggeweest.

Eerste test: 2021 CFMoto 700CL-X

Anderzijds maakt de elektronisch instelbare WP-vering nu plaats voor een Marzocchi-voorvork. Of tot dit compromis is besloten met oog op het prijskaartje zullen we nooit weten. Maar CFMoto troeft de concurrentie in China zwaar af met een prijs van CN¥ 99.980 (€ 13.254,-, zonder NL-belasting).

Vergeleken met de vraagprijs van € 23.200,- van de standaard R1250RT, biedt de TR-G een heleboel motorfiets voor veel minder geld. Dat verschil is nog groter in China, de enige markt waar het nieuwe model (voorlopig) te koop is. Met een prijs van CN¥ 285.900 (€ 37.632,-) kost de BMW R1250RT in China ruim anderhalf keer zoveel als bij ons en bijna drie keer zoveel als de 1250 TR-G.

Met zo’n prijsvoordeel verwachten velen dat CFMoto’s nieuwe motor de Chinese markt gaat domineren. Tot nu toe heeft CFMoto nog niet de wens geuit om zijn GT naar Europa te verschepen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?