13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

Werkloze examinatoren doen boodschappen voor ouderen

Door het schrappen van alle rijexamens vanwege het coronavirus zitten de examinatoren van het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) tijdelijk thuis. Om zich toch nuttig te maken, halen ze vrijwillig boodschappen voor ouderen.

Het moet even wennen zijn voor de dames en heren van het CBR dat ze voorlopig nog wel even thuis zitten. Met het doen van boodschappen voor senioren vullen ze hun tijd toch nog een beetje nuttig in. Het is een gezamenlijke actie van het CBR en de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO).

Als senioren zelf geen boodschappen kunnen of durven halen, dan kunnen ze zich melden bij het ANBO. Die zoekt contact met het CBR en die kiest weer een examinator die in de buurt woont van de bejaarde. De examinator neemt contact op met de senior om tot een boodschappenlijstje te komen. Als hij/zij die aflevert legitimeert de examinator zich met een CBR-pas. Bejaarden rekenen cash af of via een betaalverzoek.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen