maandag 27 mei 2024

Winnaar Honda Rebel custom build-off competitie en nieuwe 2019 kleur

Voor veel motorrijders is een motorfiets meer dan alleen een vervoersmiddel. Het moet een lifestyle vertegenwoordigen en een eigen identiteit uitstralen. De Honda Rebel sluit daar naadloos op aan en slaat een nieuwe richting in met deze ‘custom cool’. Het design team achter de Rebel bedacht een motor die een klassieke en tijdloze uitstraling heeft, maar toch eigenzinnig is. De Rebel gaat zijn eigen weg en is een blanco canvas voor alles wat de eigenaar in gedachten heeft. Ideaal dus om te customizen. In 2018 was de Rebel het onderwerp van Honda’s eigen “Project Rebel Dreams”, een custom build-off competitie tussen twee teams in de Benelux. De resultaten van deze competitie worden nu bekend gemaakt, alsook de 2019 prijzen en kleuren voor de CMX500 Rebel.

Project Rebel Dreams

De standaard Honda Rebel is niet alleen een heel fijn rijdende en goed ogende ‘Bobber’, maar ook een model dat zich perfect leent als basis voor een gave custombike. Onder het motto ‘The Power of Dreams’ kondigde Honda Benelux, in samenwerking met Bigtwin magazine afgelopen jaar een unieke custom competitie aan.

De Honda CMX500 Rebel customize competitie was een wedstrijd tussen een Belgisch en een Nederlandse ombouw team. Team Nederland werd vertegenwoordigd door Team Dream Chaser, voor Team België werd de officiële dealer Honda Umberto geselecteerd. Beide teams kregen een gloednieuwe Rebel motor en een ombouwbudget van Honda ter beschikking. Bigtwin volgde de beide Rebel Dreams projecten met maandelijkse artikelen op de voet. De onthulling van beide complete custom bikes vond plaats op vrijdag 2 november 2018 op de Bigtwin Bikeshow in Houten. Hier kon het grote publiek stemmen voor de winnende motor. Ook op social media kon elke liefhebber zijn voorkeur aangeven.

Het was een ware nek-aan-nek race waarbij er in totaal meer dan 2000 stemmen uitgebracht werden. Met 52,5 % van de stemmen won de Dream Chaser van Team Nederland. Zij mochten hun eigen custom Rebel als prijs mee naar huis nemen! De andere Rebel wordt door Honda geveild en geschonken aan het goede doel.

Honda CMX500 Rebel

De Honda Rebel met zijn zeer soepele 500cc parallele twee-cilinder is geschikt voor, en zeer geliefd bij, de A2 rijbewijs houders. De Rebel biedt een populaire combinatie van een ontspannen rijhouding en enorm veel rijplezier, zowel bij sportief rijden als in wat langzamer stadsverkeer. Daarnaast geeft het stalen buizenframe de Rebel mooie lijnen en een echte ‘Bobber’ styling.

Voor 2019 is de Honda Rebel beschikbaar in vier kleurenopties:
1) Pearl Cadet Gray (nieuwe 2019 kleur)
2) Mat Axis Gray Metallic
3) Millennium Red
4) Graphite Black

De Honda CMX500 Rebel is vanaf februari verkrijgbaar via de officiële Honda dealers voor € 7.458,- (incl. BTW, BPM en alle nodige kosten voor rijklaar maken.)

Honda CMX500 Rebel

Brussels Motor Show

Tijdens de Brussels Motor Show (van 19-27 januari 2019) zullen op de stand van Honda zowel de standaard Rebel als de winnende Dream Chaser van Project Rebel Dreams te bewonderen zijn. De Rebel van Umberto zal getoond worden op de Start-2-Ride stand van Febiac in paleis 8.

Naast de standaard Rebel en de Dream Chaser zal in het custom gedeelte van de Honda stand ook de CB1100RS te bewonderen zijn. De CB1100RS heeft de verhoudingen en het silhouet van een seventies superbike. Zijn glooiende tank – vervaardigd zonder zichtbare lasnaden – is een toonbeeld van puur vakmanschap, terwijl de enkelvoudige ronde koplamp en de dubbele tellerpartij getuigen van Honda’s geschiedenis. Met net iets meer sportiviteit in zijn uiterlijk en in zijn prestaties, is de CB1100RS de perfecte motor om vlot mee door de stad te rijden of om je in het weekend helemaal uit te leven op secundaire wegen. Hij heeft een exclusieve uitstraling die onmiddellijk de aandacht trekt en biedt een degelijke basis voor wie zijn motor verder wil personaliseren.

Voor 2019 is de CB1100RS beschikbaar in:
1) Digital Silver Metallic
2) Graphite Black

De Honda CB1100RS is nu verkrijgbaar via de officiële Honda dealer voor € 16.258,- (incl. BTW, BPM en alle nodige kosten voor rijklaar maken.)

Een andere motor die in de Honda line-up die uitermate geschikt is om te personaliseren is de CB1000R. De CB1000R is afgelopen jaar compleet, van de wielen omhoog, nieuw ontworpen. Op welke manier je er ook naar kijkt -uit esthetisch oogpunt, naar de prestaties of technologie- het is onmogelijk om de nieuwe CB1000R te negeren. Honda’s topper in het naked segment is ontworpen rond een volledig nieuw frame, gecombineerd met een hoogwaardige Showa ophanging en ABS-remmen. De voorrem heeft radiaal gemonteerde remklauwen. De 998 cc vier-in-lijn wordt gestuurd via Throttle By Wire, 3 rij-modi plus een USER-modus. Hij beschikt ook over een assist/slipper koppeling, Engine Brake, Honda Selectable Torque Control, volledige LED verlichting, en LCD instrumentenbord. Een topvermogen van 145 PK (107 Kw) @ 10.500 tpm, gecombineerd met een koppel van 104 Nm @ 8.250 tpm, geeft je altijd en overal een indrukwekkende acceleratie.

Tevens is er ook een ‘CB1000R+’ versie beschikbaar, met nog meer aantrekkingskracht en betere standaard uitrusting. Daarbij behoren bijvoorbeeld de quickshifter, verwarmde handvaten en een reeks premium accessoires zoals een metalen meter visor en buddyseatcover, platen voor het voor- en achterspatbord en een radiator grill met CB1000R logo.

Voor 2019 is de CB1000R beschikbaar in:
1) Sword Silver Metallic (nieuwe 2019 kleur, ook voor de CB1000R+)
2) Graphite Black (ook voor de CB1000R+)
3) Candy Chromosphere Red

De Honda CB1000R is nu verkrijgbaar via de officiële Honda dealer voor € 15.858,- (incl. BTW, BPM en alle nodige kosten voor rijklaar maken.) De Honda CB1000R+ is nu verkrijgbaar via de officiële Honda dealer voor € 17.458,- (incl. BTW, BPM en alle nodige kosten voor rijklaar maken.)

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen