dinsdag 21 mei 2024

Yamaha en Lola werken samen aan elektrische aandrijvingen

Yamaha Motor heeft vandaag aangekondigd dat zij een technische samenwerking zijn aangegaan met Lola Cars Ltd. (hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk) voor de ontwikkeling en levering van krachtige elektrische aandrijvingen als onderdeel van een officiële fabrikant in het ABB FIA Formula E World Championship, ’s werelds belangrijkste raceklasse voor volledig elektrische eenzitter auto’s. Via deze verbinding met Formula E zal Yamaha Motor werken aan de ontwikkeling van geavanceerde elektrische technologieën met als doel haar expertise en capaciteiten op dit gebied te vergroten.

Lola is bezig met de ontwikkeling van een voertuigpakket dat kan worden geleverd aan raceteams die meedoen aan Formula E. Yamaha is van plan de elektrische aandrijving te ontwikkelen en te leveren, in nauwe technische samenwerking met Lola. Hierbij streven zij naar de ontwikkeling en verwerving van de ultieme energiebeheertechnologie en de wereldwijd hoogste niveaus van vermogensdichtheid en efficiëntie.

Lola is gespecialiseerd in de ontwikkeling van raceauto’s, die al aan talloze internationale autoraces hebben deelgenomen. Met een toewijding aan duurzame motorsport streeft Lola ernaar om elektrische race-technologie te verwerven door de ontwikkeling en levering van een fabrikantenpakket dat voldoet aan de homologatiestandaarden van Formula E.

Yamaha heeft als milieudoelstelling gesteld om tegen 2050 carbon neutraliteit te bereiken voor Scope 3* emissies. Om een duurzamere wereld te creëren, zal Yamaha blijven promoten en onderzoek doen naar technologieën die bijdragen aan duurzaamheid.

*Uitstoot die wordt geproduceerd door Yamaha’s waardeketen, zoals het gebruik van verkochte producten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen