vrijdag 8 december 2023

Yamaha gebruikt nieuw ontwikkeld milieuvriendelijk gerecycled polypropyleen als grondstof

Yamaha Motor heeft aankondigd dat het erin is geslaagd een hoogwaardig en milieuvriendelijk gerecycled polypropyleen (PP) materiaal te ontwikkelen dat kan worden gebruikt voor de belangrijkste externe carrosserie van motorfietsen. Yamaha zal de nieuwe grondstof gaan gebruiken bij de belangrijkste 2023 computermodellen voor de Aziatische markten.

Dit milieuvriendelijke gerecyclede PP-materiaal wordt uitsluitend gemaakt van pre-consumer materialen met een traceerbare productiegeschiedenis en zonder risico op aanwezigheid van milieugevaarlijke stoffen, zoals purgeermiddelen en restanten, die ontstaan in de productieprocessen van petrochemische en spuitgietfabrikanten.

Hoe Yamaha streeft naar nul dodelijke ongevallen in 2050

Harsmaterialen worden vaak gebruikt voor de buitenkant van motorfietsen, en PP-materialen vormen ongeveer de helft van deze onderdelen, waardoor het een belangrijke grondstof voor het bedrijf is. Yamaha is al enige tijd bezig met de ontwikkeling en het gebruik van gerecycled PP in zijn producten, maar dit nieuw ontwikkelde materiaal biedt een nog hoger niveau van sterkte en kwaliteitsuitstraling in vergelijking met conventionele gerecyclede materialen. Het kan ook worden gebruikt voor gebieden die een grotere esthetische aantrekkingskracht vereisen.

Met het gebruik van dit milieuvriendelijke gerecyclede PP is Yamaha van plan de gebruiksratio van dergelijke gerecyclede materialen in motorfietsen te verhogen en het materiaal geleidelijk ook in andere productcategorieën toe te passen.

In overeenstemming met het Yamaha Motor Group Environmental Plan 2050 streeft Yamaha Motor naar koolstofneutraliteit in al zijn bedrijfsactiviteiten – inclusief de gehele toeleveringsketen – tegen 2050. Om dit te realiseren heeft het bedrijf zich ten doel gesteld om tegen 2050 over te schakelen op 100% duurzame materialen en zal het zijn inspanningen uitbreiden om groene en andere gerecyclede materialen voor zijn producten te gebruiken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen