Yamaha helpt je de kerstvakantie door

Het is zo’n dingetje dat jarenlang stiekem onder de radar blijft, maar waarvan je niet snapt dat het grote publiek – hoe veel aandacht het ook krijgt – het niet oppikt; Yamaha’s Papercraft-pagina. Na liefst twintig (!) heeft het merk uit Iwata er onlangs de stekker uitgetrokken. Maar, niet getreurd; er is iets nieuws!

Yamaha komt na jaren met een nieuwe handenarbeid- annex knutselpagina, maar men heeft er na jaren veredelde origami wel een nieuwe draai aan gegeven. Nog altijd knutsel je je eigen Yamaha-modellen, maar ditmaal is papier niet het materiaal van keuze. In plaats daarvan zet Yamaha je aan de Amigurumi; een Japanse variatie op het oudhollandse haken en breien.

Veel sites vol pastelkleurtjes leerden ons in rap tempo dat Amigurumi vooral bedoeld is om koddige karikatuurtjes te haken, maar een van de minste koddig ogende modellen in Yamaha’s gamma leidt de karavaan nu, en wel de NIKEN. Je leest het goed; met deze website kun je stap voor stap leren hoe je een koddige gehaakte Yamaha NIKEN maakt. 

Alles van de benodigde kleuren garen tot welke gereedschappen je nodig hebt staan uiteengezet. Zo leert Yamaha je dus hoe je ieder onderdeeltje in elkaar haakt. Met gelukkig eveneens een beginnerslesje in video-format voor de absolute nieuwelingen.

TE MACHO?
Mocht je je nou te macho voelen voor een haaknaald en je liever toeleggen op een papieren knutselversie van Yamaha’s MT10, de YZF-R1M, VMAX of de MT01, dan heb je geluk; iemand heeft de pagina’s gearchiveerd. Let wel, Yamaha trekt de handen af van deze pagina’s. Geheel gearchiveerd overzicht vind je overigens hier.

Foto: Yamaha

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?